Google Adsense İpuçları-Kazançlarınızı Nasıl Artırabilirsiniz? - Yazılım-Mobil-Ticaret Uygulamaları&Haberleri

Saturday, February 9, 2019

Google Adsense İpuçları-Kazançlarınızı Nasıl Artırabilirsiniz?

Adsense Kazanç İpuçları
Google Adsense kullanıcıları için ipuçları vermeye devam ediyoruz. Daha önceki yazımızda adsense gelirinizi artırmanıza yardımcı olacak 10 farklı yoldan bahsetmiştim. Bu yazımda ise yine gelirinizi artırmanıza yardımcı olacağını düşündüğüm bazı ipuçlarından bahsedeceğim. İşte Google Adsense gelirinizi artırabilecek bazı ipuçları:


1-Reklam Yerleşiminizi En İyi Şekilde Optimize Edin:
Sitenizde reklamları yerleştirmedeki temel mantığınız ziyaretçilerinizi rahatsız etmeden reklamlarınızı görünür şekilde yerleştirmektir. Gelişi güzel reklam yerleştirme veya aynı sayfa içinde oldukça fazla reklam yerleştirme size artı kazanç değil tam tersine ziyaretçi kaybına sebep olacağı için kazançlarınızın düşmesine sebep olacaktır. Peki iyi bir reklam yerleşimi nasıl olmalı derseniz aşağıdaki resme bakarak karar verebilirsiniz.
adsense gelir artırma
Eğer benim gibi bir blog sayfası yönetiyorsanız aşağıdaki ipuçlarını reklam yerleştirmede kullanabilirsiniz:
Ana Sayfa:
*Tıklama oranını artırmak için ana sayfanızda ve gezinme çubuğunun altında 728x90 büyük resim reklamlarını kullanabilirsiniz.
*Yayın sayılarınıza bağlı olarak yayınlarınızın ortasında veya altında yine 728x90 reklam boyutlarını deneyebilirsiniz.
*Yine ana sayfanızda kenar alanlarınızda 160x600 veya300x250 boyutlarında reklam birimlerini kullanabilirsiniz.

Blog Sayfası:
Makalenizin başında 330x280 dikdörtgen resim reklamlarını yerleştirebilirsiniz.
*Yorum bölümünden önce benzer yayınlar  yada google adsense terimiyle eşleşen reklamlar yerleştirebilirsiniz.
*Yine blog sayfasına geçtiğinizde üst ve yan alanlarda resim reklamları yerleştirebilirsiniz.
2- Reklam Stillerini En İyi Seçeneği Belirleyin:
Google adsense amacınız ziyaretçilerinize en iyi reklamları sunmak ve onların ihtiyacı olan reklamlara tıklamasını sağlamak olmalıdır. Bunun için reklam stillerini seçerken hedefiniz onları görünür kılıp tıklama almak yani ziyaretçi için reklamı bir nevi dikkat çekici hale getirmektir. Bunun için adsense'de reklam birimlerinizde reklam stillerinizi düzenleme şansınız var.


Reklam stilleri oluşturmada tıklama oranını artırdığı kanıtlanmış 3 popüler teknik vardır.
1- Karışım:Reklam birimlerinizde sayfalarınızla aynı renk ve aynı kenarlık biçimini kullanabilirsiniz.

2-Tamamlayıcı:Bu stilde aynı rengi kullanabilirsiniz ama reklamları yerleştirdiğiniz yerde arka plan ve kenarlık rengiyle aynı olmamasına dikkat edin.
3- Kontrast:Reklam birimleriniz için sitenizin arka planına göre öne çıkan renkleri kullanın. Eğer koyu renkli bir arka plan kullanıyorsanız kontrast stilini düşünebilirsiniz.

3- Adsense Tıklamalarını İzleme:
Reklam yerleşimi ve reklam stillerini seçmek size başlangıç olarak artı bir kazanç sağlayacaktır. Ama bu yeterli değildir. Bundan sonra gelirlerinizi sürekli takip etmeniz gerekir. Adsense sayfanıza günlük oluşturulan raporları inceleyin. Hangi alandaki reklam daha fazla tıklanmış hangi alandaki reklamlarınız daha az tıklanmış kontrol edin. Az  tıklanan reklam birimini başka bir şekilde optime etmenin yolunu arayın.

Sonuç: Hepimiz adsense gelirimizin artması için çaba harcıyoruz. Emeğimizin karşılığını almak için doğru yöntemleri kullanmak önemli. Bunun için bu yazım adsense kullanıcı için faydalı olduysa ne mutlu. Sizin de farklı yöntemleriniz varsa yorumlarımıza yazarak başkaları için faydalı olabilirsiniz.
NOT: En güzel hediyelik eşyaları bulabileceğiniz Facebook sayfamızı ziyaret etmeyi ve beğenmeyi unutmayın.

No comments:

Post a Comment

Yorumunuz için teşekkür ederiz. En kısa zamanda geri dönüş yapacağız.