You Tube Para Kazanma-2019 - Yazılım-Mobil-Ticaret Uygulamaları&Haberleri

Sunday, March 10, 2019

You Tube Para Kazanma-2019

You Tube birbirinden ilginç videoların barındırıldığı dünyanın en büyük video paylaşım sitesi. You tube'a her gün on binlerce yeni video yükleniyor ve inanılmaz rakamlarda izlemeler yapılıyor. Google bağlı olan you tube bu durumu da tahmin ettiğiniz gibi paraya dönüştürmeyi ihmal etmemiş. Yüklenen her videoya reklamları yerleştiren you tube bu işten en kazançlı çıkan taraf aslında. Bunun yanında video yükleyen youtuberlere ise bu işten pay vermeyi ve bu sayede tahmin edeceğiniz gibi daha çok kazanmayı da başarabilmiş. Bugün milyonlarca youtuber hergün birbirinden farklı ve ilginç videolar yükleyerek bu işten para kazanmaya çalışıyor. Peki bende You Tube'den para kazanmak istiyorum diyenlerdenseniz ne yapmalısınız?İşte cevabı:

Aslında you tube ile para kazanma adsense ilişkilendirme mantığına dayanıyor. Yani siz you tube da bir kanal oluşturuyorsunuz ve hazırladığınız videoları you tube'a ekliyorsunuz. You tube sizin videonuza reklamlar yerleştiriyor. Sizde videonuz her izlendiğinde çıkan reklamlardan para kazanıyorsunuz. Peki bu iş bu kadar basit mi? Yeni başlayacaklar için heveslerini kırmak istemem ama öyle göründüğü kadar kolay değil. ciddi bir emek istiyor. Bundan 1-2 yıl öncesinde bu aslında daha kolaydı. Yalnız You Tube 2018 yılında bir kural değişikliğine giderek videodan para kazanma işini biraz zorlaştırdı. Örneğin 2018 öncesinde on bin izlenme para kazanmaya başlamak için yeterliydi. 2018 yılında ise yeni bir takım kurallar getirildi. Buna göre
1- Son 12 ay içinde toplam 4 bin saat video izletmiş olmalısınız.
2- En az bin aboneniz bulunması gerekiyor.
You tube bu kuralları belli bir amaç için yaptığını belirtse de bu kural değişikliğinden epey küçük kanalın etkilendiğini belirtelim.
Bu kuralları geçtiğiniz takdirde you tube'da adsense özelliğini etkinleştirebiliyorsunuz.(you tube adsense'in nasıl etkinleştirildiğini daha sonra başka bir yazıda anlatmaya çalışacağım.)Böylece yüklediğiniz veya izlenen her videonuzdan para kazanabiliyorsunuz.
You Tube ile dünya üzerinde ciddi oranlarda para kazanan youtuberlar mevcut. Özellikle Amerika ve İngiltere'de bu işten 6 haneli para kazananları bile duyabilirsiniz. Türkiye'de ise durum biraz daha emek istiyor. Elbetteki you tube ile ülkemizde ciddi para kazananlar bulunuyor.
Örneğin yakın zamanda küçük bir çocuğun ailesi ile çektiği oyun videolarından milyonlarca dolar kazandığını ve yine  2007 yılı ortalarında, Thames Valley‘den Howard Davies-Carr; küçük oğlunun (Charlie), ard arda abisinin parmağını ısırmasından ve abinin verdiği tepkilerden oluşan videosunu yüklediğini ve o tarihten bu yana bu videonun  neredeyse 400 milyondan fazla kez seyredildiğini  Baba Davies-Carr'ın ise bu videonun gelir paylaşımından 100.000 Pound(yaklaşık 160.000 Dolar /  115.000 Euro) kazandığını okumuşsunuzdur. 
Sonuç olarak video çekmeyi ve ilginç anları yakalamayı başabilirseniz bu işten ciddi paralar kazanmanız mümkün. Tabi her işte olduğu gibi emek=para.

No comments:

Post a Comment

Yorumunuz için teşekkür ederiz. En kısa zamanda geri dönüş yapacağız.