Robotlar Dünyayı Ele Geçirirse Yapılabilecek 5 İş Fikri - Yazılım-Mobil-Ticaret Uygulamaları&Haberleri

Wednesday, November 15, 2017

Robotlar Dünyayı Ele Geçirirse Yapılabilecek 5 İş Fikri

robot teknolojisi
foto: google
Başlığın şu an için size çok saçma geldiğini tahmin edebiliyorum. Ama teknoloji özellikle robot teknolojisi o kadar hızlı ilerliyor ki yetişmek mümkün değil. En son Yapay zekaya sahip bir robota Suudi Arabistan'ın vatandaşlık verdiğini duymuşsunuzdur. Konu ilginç olunca olayı biraz daha ilginç hale getirmek istedim.Acaba robotlar birgün dünyayı tamamen ele geçirirse biz ne iş yapabiliriz? ilginç sorusuna cevap bulmaya çalıştım.
Robotlar hali hazırda çalışma hayatının birçok noktasını ele aldılar. Bugün sanayi işlerinde robotik sistemler insanların yerine çalışıyor. Yakın bir gelecekte robot bir taksi şoförünü, robot bir garsonu veya telefonda size satış yapmaya çalışan bir robotu duyabilir veya görebilirsiniz. Bunlar bugün hayal gibi görünse de yakın gelecekte hayalden öte gerçek olabileceğine inananlardanım.
Robotların işlerimizi elimizden alması haliyle bu işlerde çalışanları endişelendiriyor olabilir. Ama insan doğası gereği her ortama ve her zorluğa adapte olabilen ve yeni fikirler geliştirebilen bir canlı. Böyle bir durumda da mevcut düzeni lehine çevirecek ve yeni iş imkanları bulacaktır. Biz şimdiden 5 tane bulduk bile. Eğer dünya robotların eline geçseydi yapabileceğimiz 5 yeni iş fikri:

robot teknolojisi
foto: google
1- Şu an için mevcut robotların daha çok sanayi işlerinde kullanıldığını biliyoruz. Haliyle mevcut yazılımlarda buna göre entegre ediliyor. Eğer robotlar hayatımızın her alanında olmaya başlasaydı yeni yazılımlara veya yeni uygulamaların geliştirilmesine ihtiyaç olacaktı. Bu da bu iş üzerine kurulan yeni şirketlerin çıkmasını sağlayacaktı. Bu robotlarda yeni şarkılar geliştirme, pişirme uygulamaları vb tarzında çok değişik uygulama ve yazılımlar olabilirdi.








robot teknolojisi
foto: google
2- Robotların kişiselleşmesini sağlayacak şirketler olacak. İyi bir robotunuz var diyelim.Ama bu robotun kişiselleşmesi ve mevcut yeni durumlara adapte edilmesi gerekecekti. Bunun için şirketler,kişilerin robotlarını daha hızlı işlemciler ekleyerek  güncelleme yapabilmesine olanak sağlayacak ürünler çıkaracak.Bu da bize yeni bir iş sahası anlamına geliyor.





robot teknolojisi
foto: google
3-Robot tamirciler olacak. Bugün sanayide araba tamircisi neyse robotların hakim olduğu bir dünyada yeni bir iş sahası olarak robot tamirhaneleri veya robot servis istasyonları olacak. Robotların mekanik ve elektronik sorunlarını tamir eden veya bakım yapan işletmeler olabilecek.





robot teknolojisi
foto: google
4-Robot sergileri veya toplantılarının yapıldığı organizasyonlar yapan şirketler olabilir. Yapılan araştırmalar insanların besledikleri hayvanla veya önem verdikleri araba vb eşyalarla bağ kurduklarını hatta bunlarla statü kazanmaya çalıştıklarını gösteriyor. Yakın gelecekte yine insanlar robotlarla aynı statüyü kazanmak isteyebilir.Bunun için robotların sergilendiği etkinlikler veya robotlarla ilgili değişik organizasyon yapılan toplantılar tertipleyen şirketler olabilecek.






robot teknolojisi
foto: google
5- Robotik nakliyeler ve şarj istasyonları üzerine şirketler olabilecek. Seyahat esnasında nasıl önemli gördüğünüz her şeyi almak istiyorsanız robotunuzu da almak isteyebilirsiniz. Bunun için robotik nakliyeler üzerine girişimler mantıklı olabilir. Yine robotunuzu götürdüğünüz yerde şarj sorununu çözen şarj istasyonları da yine iyi bir fikir olabilir.

No comments:

Post a Comment

Yorumunuz için teşekkür ederiz. En kısa zamanda geri dönüş yapacağız.