Salgın Zamanında Evde Yapabileceğiniz 20 İş Fikri - Yazılım-Mobil-Ticaret Uygulamaları&Haberleri

Wednesday, June 24, 2020

Salgın Zamanında Evde Yapabileceğiniz 20 İş Fikri

business ideas at home
Uzun zamandır değişik sebeplerden dolayı blog yazmaya ara vermiştim. Geçen süre içinde bloğumu oldukça ihmal ettiğimi fark ettim. Uzun ve yorucu emek harcadığım blogumun göz göre göre silinmesine ve gözden düşmesine gönlüm razı olmadı. Bu sebeple bir karar verip yeniden yazılarıma başlamaya karar verdim.
Hepimiz biliyoruz ki hem ülkemiz hem de dünya ciddi bir sınav veriyor. Tüm dünyayı etkisi altına alan COVID-19 diğer adıyla Corona virüsü tüm dünyanın yönetim,ekonomi,sağlık gibi pek çok sistemini değiştirdi. Hal böyle olunca insanlar evlerinden çalışmaya veya evde çalışma ortamını kurmak için değişik arayışlar içine girmeye başladılar. Bizde bu konuda bir araştırma yaparak evde çalışmayı düşünenler için hangi alternatifler olduğunu bulmaya ve sizlere yardımcı olmaya çalıştık. Evde iş fırsatı olur mu demeyin. Bu konuda oldukça güzel örnekler var.
Dünyada bu konuda ciddi ilerleme sağlamış ve başarılı olmuş kişilerde mevcut. Nasip olursa ilerleyen zamanda bu kişilerle ilgili de bir makale hazırlamaya çalışırım.Gelelim evde yapabileceğiniz değişik iş fikirlerine. Sizler için evde yapabileceğiniz 20 farklı ve ilginç iş fikri bulduk. Bakalım beğenecek veya birine karar verip sizde evden çalışmaya başlayacak mısınız? İşte evde yapabileceğiniz iş fikri:
dropshipping
1-DROPSHIPPING:
Dropshipping,bir diğer adıyla stoksuz satış anlamına gelen ve dünyada oldukça fazla kişinin kullandığı bir sistem. Dropshipping, herhangi bir fiziksel ürünü yönetmek zorunda olmadan satış yapmanıza olanak sağlayan bir gelir modeli. Bu sistemde tek yapmanız gereken çevrimiçi bir site kurmak ve ürünü tedarik edebileceğiniz firmalarla ortaklık yapmak. Biraz araştırırsanız bu konuda size yardımcı olacak firma veya siteler bulabilirsiniz. (Eğer talep gelirse bu konuda da daha sonra kapsamlı bir makale hazırlayabilirim.)Tabi ben bu sistemi kurdum yan gelip yatacam yok. Biraz çabalamanız gerek. Gerekirse reklam,tanıtım,araştırma veya benzer yollarla doğru ürünü yakalayabilir ve iyi bir tanıtım yapabilirseniz bu işten güzel kazançlar sağlayabilirsiniz.

translate-Translation
2-ÇEVİRİ:
Eger birden fazla dil biliyorsanız evinizden oturduğunuz yerden çeviri yaparak gelir elde bilirsiniz. Upwork veya flexjops gibi sitelere giderek buralara üye olabilir bu sitelerde portföyünüzü oluşturarak çeviri yaptırmak isteyen müşterilere ulaşabilirsiniz. Yada sosyal medyayı kullanarak yine çeviri işini yapmanız da mümkün. Bu konuda ne kadar iyiyseniz teklifleriniz de o nispette artacaktır.


virtual assistant
3-SANAL ASİSTAN:
Son yılların en başarılı ve gelişmeye müsait iş fikirlerinden biri de sanal asistanlık.Sanal asistan olur mu demeyin. Bu konuda biraz araştırma yaparsanız sanal asistan arayan veya sanal asistanla çalışan onlarca örnek görebilirsiniz. Özellikle büyük şirketler bu konuda ciddi iş ortaklığı yapmak istiyorlar. Eğer organizasyon beceriniz iyiyse bu iş fikrine yönelebilirsiniz. Bu işte basit olarak anlaştığınız firmanın e-postalarını yanıtlamak,iş toplantılarını organize etmek veya diğer size verilen idari görevleri yapma karşığılında ücret alırsınız.Yine bu konuda müşteri bulabileceğiniz değişik siteler mevcut.

web sites translate
4-WEB SİTESİ ALIM-SATIMI:
Başlık size biraz garip gelebilir ama bu işi de evinizden yapabilirsiniz. Buradaki mantık ise şu:
Siz halihazırda işleyen bir siteyi makul bir fiyata veya ücret ödemeden (ücret ödemeden alınır mı demeyin.Yıllarca emek verilen bir site yada blogun moderatörü sitenin devamı için nadir de olsa bu yola başvurabiliyor.)satın alırsınız. Sitede tasarım,içerik vb iyileştirme yaparak tekrar satışa çıkarırsınız. Tabi aldığınız site ilk halinde daha iyi olmalı ki alıcı bulabilsin. Yine diğer konularda olduğu gibi bu konuda da web sitesi alıp satacağınız değişik siteler mevcut.



personal shopping
5-KİŞİSEL ALIŞVERİŞ:
Modayı seven, yakından takip eden veya çevrenizde moda üzerine danışılan bir kişimisiniz? Cevabınız evetse bu yeteneğinizi kullanarak gelir elde edebilirsiniz. Kişisel alışveriş yapanlar kombin oluşturmada zorlananlara bu konuda yardımcı olarak gelir elde edebiliyor. Yapacağınız iş ise sizi yormayacak cinsten. Önce sizden yardım alacak nüşteri bulacaksınız. Müşteri ya da müşterilerinizin dolaplarını değerlendirecek,giyim tarzlarını çözecek,alışveriş sitelerini gezerek onlara uyan kıyafetleri seçeceksiniz. Bunun karşılığında da ücret alacaksınız. Eğer bu konuda yeteneğiniz varsa kişisel alış veriş danışmanlığını düşünebilirsiniz.

online tutoring
6-ÇEVRİMİÇİ ÖZEL DERS:
Eğer matematiğiniz,sanatsal yönünüz veya başka alanlarda yeteneğiniz varsa çevrimiçi özel ders vererek gelir elde edebilirsiniz. Bu konuda da müşteri bulabileceğiniz değişik web siteleri mevcut. bu konuda size tavsiyem uzmanı olduğunuz bir alanda ilerlemeniz. Kendinizi ispatladıkça müşteri sayınız da artacak ve haliyle geliriniz de bu yönde ilerleyecektir.



7-KİŞİYE ÖZEL FOTOĞRAF-TEBRİK KARTLARI:
Eğer photoshop gibi programları kullanmayı biliyorsanız bu işten de gelir elde etmeniz mümkün.Değişik mecralardan müşteri bularak bu kişilerin fotoğraflarını düzenleyebilir,slayt haline getirebilir ve müşterinizin talepleri doğrultusunda farklı çalışmalar yapabilirsiniz. Sadece fotoğraf değik aynı zamanda tebrik kartları da oluşturarak gelirinizi artırabilirsiniz.










Writing content
8-İÇERİK YAZMA:
Hemen hemen internetteki her şirketin ürünleri,blogları için yardıma ihtiyacı vardır.Şirketler ürünlerin farklı açılardan tanıtımı,bloglarında şirketlerine özel makaleler yazdırmak için içerik hizmeti veren kişileri ararlar.Eğer sizinde bu konuda bir yeteneğiniz varsa bu alanda para kazanabilirsiniz. Bunun yanında müşterilerinize SEO,anahtar kelime çalışması gibi değişik hizmetlerde verebilirseniz gelirinizi artırmanız ve yeni müşteriler bulmanız mümkün.




wordpress
 9-WORDPRESS DESTEĞİ:
İnternette gezinirken karşınıza çıkan pek çok sitenin alt yapısında wordpress'in emeği vardır. Wordpress'ten site yöneten pek çok site sahibi de bu konuda yardıma ihtiyaç duyar. Eğer bu platforma aşina iseniz bunu kazanca çevirebilirsiniz. Müşterilerinizi kendi oluşturduğunuz bir sitede bulabileceğiniz gibi değişik sitelerden de bulma şansınız var.Bulduğunuz müşterilerinizin wordpress sitelerindeki CSS hatalarını,güvenlik açıklarını,SEO çalışmalarını yaparak para kazanabilirsiniz.

career coaching
10-KARİYER KOÇLUĞU:
Artan işsizlik ve sıkı rekabetin olduğu piyasada iş arayan yakınlarınıza yardımcı olabiliyorsanız başkalarına da yardımcı olabilir ve bu işten para kazabilirsiniz. Başkaları için en iyi işin hangisi olduğunu, iyi bir CV'nin nasıl hazırlanabileceğini,hangi alanlarda başarılı olabilecekleri gibi konularda müşterinize yardımcı olabilir ve bu işten kazanç elde edebilirsiniz. Müşterilerinizi sosyal medyadan bulabileceğiniz gibi değişik internet sitelerinden de bulabilirsiniz.

DEVAMI GELECEK........

No comments:

Post a Comment

Yorumunuz için teşekkür ederiz. En kısa zamanda geri dönüş yapacağız.