Google Adsense Gelirlerinizi Artırmanın 10 Yolu - Yazılım-Mobil-Ticaret Uygulamaları&Haberleri

Monday, January 21, 2019

Google Adsense Gelirlerinizi Artırmanın 10 Yolu

Google adsense gelir artırma yolları
Google Adsense yazı dizimize devam ediyoruz. Google Adsense ile ilgili araştırma ve tecrübelerimi size anlatmaya çalıştığım yazı dizimin ikinci bölümünde gelirlerinizi artırabileceğiniz 10 yolu sizlerle paylaşmaya çalışacağım. İşte google adsense'de gelirlerinizi artırmanıza yardımcı olacak 10 yol:
Google Adsense ile ek gelir elde etme veya internetten para kazanma hadisesi göründüğü kadar kolay değil. bu iş için hakikaten epey emek harcamanız gerekiyor. Bunun yanında bıkmadan usanmadan inatla işinizi takip etmek ve blogunuzu daima güncel tutmak zorundasınız. Zira rekabetin zor olduğu bir mecrada pastadan pay almaya çalışıyorsunuz. Bu da göründüğü gibi kolay bir iş değil. Ama imkansız da değil. Başlangıçta çok kazanamazsınız ama emek arttıkça kovanıza damlayan su miktarı da artacaktır.. Bunun yanında gelir artıracak bazı ipuçlarını da uygulamaya çalışırsanız kazanç miktarının da değiştiğini fark edeceksiniz.
Peki Google Adsense'de gelirlerinizi artıracak yollar neler? Bende bu sorunun cevabını sizler için araştırdım. Bulduğum sonuçları sizler için derleyip toparlamaya çalıştım. İşte Google Adsense gelirinizi artırmanıza yardımcı olacak 10 yol:

Google Adsense dili
1-Site Dili (Site language):
Google Adsense ile fikirlerini paylaşan arkadaşların birçoğunun bu başlığı es geçtiğini farkettim. Ama bana göre en önemli konu dil meselesi. Eğer google adsense ile yüksek gelir elde etmek istiyorsanız site dilinizi doğru belirlemelisiniz. Zira adsense bu konuda oldukça ayrımcı davranıyor desek yanlış olmaz. Sizin adsense'den en büyük gelir kaynağınız tıklama başına alacağınız kazanç ise bu konuya dikkat etmeniz yerinde olacaktır. Eğer henüz bir site veya blog kurma aşamasında iseniz site dilinizi doğru seçin. Mesela adsense Türkçe reklamların tıklanma oranına 10-50 kuruş arasında bir rakam paylaştırırken ingilizce bir reklamın tıklanma oranına bunun 5-10 katına kadar pay verebiliyor. Aynı emeği çekip 10 kuruş almaktansa bunun 10 katını almak daha mantıklı bir karar olsa gerek. Eğer siteniz veya blogunuz varsa da ve yabancı dile hakimseniz sitenizin dilini değiştirmenizi tavsiye ederim.

Google Adsense Reklam Birimi Seçimi:
2- Reklam Birimi Seçimi (adsense ad unit):
Sitenize yerleştireceğiniz reklamların seçimi de oldukça önemlidir. Reklam birimlerinizi seçerken site tasarımınıza uygun olanlardan seçmeye özen gösterin. Bunun için en ideal seçenek esnek reklamlar olacaktır. Esnek reklamlar site tasarımına göre otomatik olarak ayarlanabilen reklam türleridir. Bu yüzden esnek reklamlara yer vermeye özen gösterin.  Bunun yanında yazı başlarında ortalarında veya sonlarında uygun reklam birimlerini yerleştirmeyi unutmayın. Görüntülü reklamlara yan ve üst sidebarlarda yer vermeniz de tıklanma oranınızı artıracaktır.

adsense anahtar kelimeler-keywords
3- Doğru Anahtar Kelimeler (keywords)Seçimi:
Aslında adsense en çok dikkat edeceğiniz husus doğru anahtar kelime (keywords)seçimidir. Çünkü seçeceğiniz her anahtar kelime google sizi daha hızlı bulmasını ve sektörlere göre reklam göstermesini sağlar. Seçeceğiniz anahtar kelimeler TBM oranlarını etkileyeceği için sitenizde doğru anahtar kelimeleri kullanmak zorundasınız. Yani işin aslı TBM oranı yüksek anahtar kelimelere odaklanmalısınız. Ancak doğru anahtar kelimeyi bulmak da biraz zahmet isteyen bir iş. Bunun için Google Adwors kelime planlayıcısını  (google keyword planner)kullanabilirsiniz. Tabi bunun için Google Adwors'e kayıt olmanız gerekiyor. Google Adwors ile TBM oranı yüksek anahtar kelimeleri bulabilir ve bu anahtar kelimeler üzerinde yoğunlaşarak kazancınızı artırabilirsiniz.
Eğer rekabetin az aranma hacminin yüksek olduğu anahtar kelimelerle ilgili sitenizi dizayn edebilirseniz adsense kazancınız da bir o kadar yüksek olacaktır.

adsense reklam sunumu
4- Doğru Reklam Yerleşimi (adsense ad serving):
Adsense reklam kazançlarınızı etkileyen bir başka husus da reklamların doğru yerlerde gösterimidir. Adsense reklamlarınızı doğru yerlere konumlandırabilirseniz tıklama oranınız da artacaktır. Örneğin yazı sonlarına eşleşen reklam yerleşimi tıklama oranını artıran basit yollardan biridir.




Site ziyaretçi artırma-increase site visitors
5- Sitenize Gelen Ziyaretçi Sayısını Artırma (increase site visitors):
Eğer sitenizden para kazanmak istiyorsanız öncelikle sitenize bol bol ziyaretçi çekmek zorundasınız. İçi boş ya da ziyaretçinin ilgisini çekecek bir şeyler bulunmayan siteye kimsenin gelmeyeceğini kabul ettiğimize göre yapmanız gerekenler çok basit. Sitenizi güncel tutun. Ziyaretçilerinizin ilgisini çekecek konuları blogunuzda paylaşın. Ziyaretçi sitenize geldiği zaman hem ilgisini çekecek bir konuyu öğrenmiş olacak hem de size güvendiği için bağlantı reklamlarına da tıklayarak size kazanç sağlamış olacaktır.

Reklam Engelleme-ad blocking
6- Reklam Engelleme (ad blocking ):
Google Adsense gelirinizi artırabileceğiniz bir başka yöntem ise reklam engelleme yöntemini (ad blocking)kullanmaktır. Adsense'de tıklanma oranının ve maliyetin az olduğu reklamları engelleyerek kazancınızı artırabilirsiniz. Aslında bunu yapmaktaki amacınız getirisi az olan reklamlarla uğraşmak yerine getirisi fazla olan reklamlara öncelik vererek kazancınızı katlamaktır.

adsense arama-adsense search
7- Adsense Arama (adsense search)-Ekstra Gelir Kaynağı:
Google Adsense ile gelirlerinize ekstra bir kazanç sağlayacağınız yöntemlerden biri Adsense arama (adsense search) özelliğini kullanmaktır. Adsense Arama (adsense search) sadece para kazanmanıza yardımcı olmakla da kalmaz sitenizden arama yapılmasına hatta sitenizdeki ilgili bağlantıları ziyaretçilerinize sunmanıza olanak sağlar. Böylece ziyaretçileriniz sitenizde arama bölümünü kullanırken sizde ekstra bir gelir elde edersiniz.

Adsense özel kanal oluşturma-create adsense custom channel
8-Adsense özel kanal oluşturma-(create adsense custom channel):
Adsense ile gelirinizi artırmanın bir diğer yolu özel kanallar oluşturmaktır. Özel kanallar aslında sitenizin reklamverenler için açık artırmaya çıkartılması olarak düşünebilirsiniz. Adsense özel bir kanal oluşturarak reklam türleriniz hakkında daha ayrıntı bilgiler oluşturabilir bununla rekabeti artırarak sitenize özel olarak reklam vermek isteyenleri bulabilirsiniz. Bu da sizin kazancınızın artması anlamına gelir.

adsense reklam deneyleri-adsense advertising experiments
9-Adsense Reklam Deneyleri-(adsense advertising experiments):
Adsense'den hepimiz emeğimizin karşılığı almak isteriz. Adsense 'de bunu düşünmüş olmalı ki reklam birimlerinizi deneyebileceğiniz raporlamalar oluşturmuş. Adsense'de reklam deneylerini(adsense advertising experiments) kullanarak kazancınızı artırmanız mümkün. Hangi reklam birimi, hangi renk teması vb daha çok kazandırmış? bunun gibi seçenekleri reklam deneylerinde görmeniz mümkün. Kazancınız hangisinde daha çok arttıysa ona yönelerek kazancınızı artırabilirsiniz.

adsense you tube-adsense oyun
10-Adsense You Tube ve Adsense Oyun Özelliklerini kullanma:
Adsense'de yukarıda saydığımız seçeneklerin yanında daha fazla kazanmanızı sağlayacak bir başka yöntem ise Adsense You Tube İş ortaklığı ve Adsense Oyun özellikleridir. Eğer sitenizin yanında bir de you tube kanalı oluşturabiliyorsanız veya oyunlarınızdan kazanç elde etmek istiyorsanız bu seçenekleri kullanabilirsiniz.

Sonuç olarak Google Adsense doğru stratejileri uygulayanlar için oldukça kazançlı bir kapı. Hem yeteneklerinizi sergilemek hem de bu işten kazanç elde etmek istiyorsanız adsense başvurmanızı tavsiye ederim. Olumsuz sonuç alsanız bile sitenizi geliştirerek ve hatalarınızı düzelterek tekrar tekrar başvurmanız mutlaka bir gün sonuç verecektir. Ama iş adsense'in sizi kabul etmesiyle bitmiyor. Eğer bu en zorlu aşamayı geçebildiyseniz doğru stratejileri uygulamak ve kazancınızı artırmanın yollarını da bulmanız gerekiyor. Size tavsiyem hem benim bahsettiğim yolları deneyin hem de kendi bulduğunuz yolları denemekten korkmayın. Tabi bulduğunuz yolları bizimle de paylaşmayı unutmayın. Şimdiden bol kazançlar...





2 comments:

Yorumunuz için teşekkür ederiz. En kısa zamanda geri dönüş yapacağız.