Dünyanın İlk Elektrikli Tırı Tesla Semi Truck Yakında Yollarda - Yazılım-Mobil-Ticaret Uygulamaları&Haberleri

Saturday, November 18, 2017

Dünyanın İlk Elektrikli Tırı Tesla Semi Truck Yakında Yollarda

tesla semi truck
tesla semi truck
Dünyanın merakla beklediği ve dünyanın ilk elektrikli kamyonu olma özelliğine sahip Tesla Semi düzenlenen bir etkinlikte tanıtıldı. Tesla'nın CEO'su Elon Musk, düzenlenen etkinlikte yeni nesil elektrikli tırı tanıttı. Bu yeni nesil tırın özellikleri nelerdir? fiyatı ne kadar?Ne zaman üretime başlanacak? İşte cevabı:
Tesla motor'un en önemli özelliklerinden biri bataryaları aracın tabanına yayması. Böylece araç dengede kalarak devrilme riski en aza indiriliyor. Tesla yeni nesil elektrikli tırında da bu yöntemi uyguladı. Böylece tır devrilmeye karşı korumalı olarak geliyor.
Tesla semi truck
tesla semi truck
Araçta kör nokta sistemi, filo yönetim ağı gibi değişik teknolojiler de bulunacak. Tesla Semi boş halde 0-100 km hıza 5 saniye gibi bir zamanda çıkabilecek.Eğer araç yüklüyse bu hıza 20 saniyede ulaşabilecek. Bu bile oldukça gelişmiş bir özellik.Ayrıca Tesla aracına bir milyon km garanti sözü de veriyor. Bunun yanında araç 40 dk'lık bir şarj ile 640 km gidebilecek. Aracın bana göre en önemli özelliklerinden biri auto pilot özelliği. Araç bu sayede şeridini koruyabilecek ve fren esnasında sürücüye yardım edebilecek.


tesla semi truck
tesla semi truck
Araç 2019 yılında piyasaya sürülecek. Bu aracı almak isteyenlerin 5000 dolar rezervasyon bedeli ödemesi gerekiyor. Aracın fiyatı ise henüz açıklanmadı.









Tesla'nın bu yeni nesil aracıyla ilgili hazırladığımız videomuzu aşağıdan seyredebilirsiniz:

No comments:

Post a Comment

Yorumunuz için teşekkür ederiz. En kısa zamanda geri dönüş yapacağız.