Wi-fi Ağları Ne Kadar Güvenli? - Yazılım-Mobil-Ticaret Uygulamaları&Haberleri

Tuesday, October 17, 2017

Wi-fi Ağları Ne Kadar Güvenli?


wifi

Araştırmacılar son zamanlarda tüm Wi-fi ağlarını etkileyen bir güvenlik açığını ortaya çıkardı.Bu güvenlik açığı saldırganların aygıtlar ve kablosuz erişim noktalarındaki Wi-fi trafiğine sızmalarına neden olabiliyor. Bazı durumlarda da web sitelerine virüs bulaştırabilmek için bu güvenlik açıkları kullanılabiliyor. Güvenlik ve teknoloji şirketleri ortaya çıkan bu güvenlik açığını kapatmak ve kullanıcılarının güvenliğini sağlamak için çalışmalar başlattılar.
Wi-fi'deki bu güvenlik açığının Windows,macOS,iOS,android ve Linux'un desteklediği tüm aygıtlarda etkili olabileceğini ifade ediliyor.
Belirlenen güvenlik açığı ile ilgili Microsoft Windows kullanıcılarına yönelik güncelleştirme yayınladı. Yapılan güncelleştirmenin ne olduğu ve kapsamı hakkında ise net bir bilgi yok. İlerleyen zamanlarda güncelleştirmenin ne kadar etkili olduğunu da görebileceğiz.Microsoft bu güncelleştirme ile güncellemeyi indiren veya güncellemelerini açık tutan kullanıcılarının korunacağını ifade ediyor. Yine Google'de bu güvenlik açığının giderilmesi için çalıştıklarını ve bununla ilgili bir düzeltme güncellemesi yayınlayacaklarını ifade ediyorlar.
""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""

Sahte Mobil Uygulamaları Nasıl Tanıyabilirsiniz?

""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
Kısacası Wi-fi ağlarını kullanırken biraz daha dikkatli olmak gerekiyor. En azından bu güvenlik açığı kapatılana kadar.

No comments:

Post a Comment

Yorumunuz için teşekkür ederiz. En kısa zamanda geri dönüş yapacağız.