Sahte Mobil Uygulamaları Nasıl Tanıyabilirsiniz? - Yazılım-Mobil-Ticaret Uygulamaları&Haberleri

Thursday, October 12, 2017

Sahte Mobil Uygulamaları Nasıl Tanıyabilirsiniz?


sahte mobil uygulamalar

Akıllı telefon piyasası geliştikçe üretilen uygulamalar da hem değişiyor hem de gittikçe çoğalıyor. Bugün gerek Google Play Store'de gerekse de iOS Store'lerde birbirinden farklı milyonlarca uygulama görmek mümkün. Peki indirdiğiniz veya kullandığınız mobil uygulamanın sahte olabileceği hiç aklınıza geldi mi? Sahte uygulamalarla kumar dahil olmak üzere kötü niyetli yazılımların ve daha fazla sorununda cep telefonunuza bulaştığını biliyor musunuz? Peki sahte bir uygulamayı nasıl anlarsınız? İşte sahte bir uygulamayı anlamanın 4 kolay yolu:
Kısa süre önce Google Play Store'de yapılan bir araştırma sahte uygulamaların birçok türünün olduğunu gösterdi. İnanmayacaksınız ama tam 1.5 milyon kullanıcı bu sahte uygulamaları telefonuna indirdi. birçok sahte uygulama ilk bakışta orjinaline benziyor. Kullanıcının dikkatli olmaması sebebiyle telefona indirilen bu sahte uygulamaların bazıları telefonunuza zarar veriyor bazıları da kişisel bilgilerinize kadar ulaşabiliyor. Bazıları ise reklam amaçlı hazırlanabiliyor.
Yeni bir uygulama yükleyecekler, sahte bir uygulamayı nasıl anlarsınız? işte size sahte uygulamayı anlamanın 4 kolay yolu:

1-Uygulama Logosuna Dikkat Edin:
Sahte uygulamalardan gelen logolar genellikle orjinalinden renk ve şekil yönünden farklılık gösterir.Çoğu zaman üretici adı yüzde yüz orjinali ile aynı olmayabilir. Eğer logodan şüphelendiyseniz Play Store'deki logoyu, uygulama üreticisinin web sitesindeki logo ile karşılaştırın.

2-Uygulamanın Kullanım Sözleşmesine Göz Atın:
Sahte uygulamalardaki kullanıcı sözleşmesi genellikle yazım hatalarıyla doludur. Eğer kullanıcı sözleşmesinde yazım hatalarını sıkça görüyorsanız indirmeye çalıştığınız uygulama sahte olabilir. Bir diğer farklılık ise sahte uygulamalarda hiç kullanıcı sözleşmesinin olmamasıdır. Bazen sahte uygulamalar kullanıcı sözleşmesini hiç eklemeyebilirler. Bu da bize uygulamanın sahte olabileceğini hatırlamalıdır.

3-Uygulama İle İlgili Yorumları Gözden Geçirin:
İndireceğiniz uygulamalardaki yorumlarda size sahte uygulama hakkında bilgi verecektir. Olumsuz yorumları varsa okuyun. Sahte uygulamalarda çok fazla olumsuz yoruma rastlayabilirsiniz. Bunun yanında bütün yorumların da olumlu olması sizin dikkatli olmanızı sağlasın. Zira sahte uygulama üreticileri daha fazla kişinin indirmesini sağlamak için böyle bir yola başvurmuş olabilir. Bu bakımdan yorumları da dikkatli bir şekilde gözden geçirin.

4-İndirme sayılarına Göz Atın:
İndirme sayıları da bize sahte uygulamanın ikazını verebilir.  İndirme sayısı ne kadar azsa uygulamanın sahte olma olasılığı da o kadar yüksek olabilir.

Size tavsiyemiz yazılımınızı sürekli güncel tutmaya çalışın. Yukarıda saydığımız 4 maddeyi dikkate alarak uygulama indirmeyi düşünün. Eğer yinede sahte bir uygulama indirdiyseniz veya indirdiğinizden  şüphelendiyseniz paniklemeyin. Bunun için sahte uygulamayı telefonunuzdan hemen kaldırmayı deneyin. Kaldırdığınız halde hala uygulama geri yükleniyorsa telefonunuzu sıfırlamayı deneyin. Ayrıca sahte uygulamayı uygulama mağazasına bildirin.

No comments:

Post a Comment

Yorumunuz için teşekkür ederiz. En kısa zamanda geri dönüş yapacağız.