Otomobillerde Kullanılan Gelişmiş 5 NASA Teknolojisi - Yazılım-Mobil-Ticaret Uygulamaları&Haberleri

Monday, October 30, 2017

Otomobillerde Kullanılan Gelişmiş 5 NASA Teknolojisi

5 İleri Teknoloji NASA teknolojisi
foto: google

NASA ,dünyadaki teknolojik ilerlemelerin baş aktörüdür. NASA'nın kullandığı o kadar farklı teknolojik ürün var ki biz bu ürünlerin belkide bir kısmını çok sonradan öğrenebiliyor veya kullanabiliyoruz. Şu anda bile çevremizde kullandığımız birçok teknolojik ürünün İlk olarak NASA'da üretildiğini biliyor musunuz? Örneğin kablosuz telefonlar,bilgisayar faresi,kurutulmuş yiyecekler,MR gibi tarama cihazları aslında NASA'nın bir teknolojik ürünü. Bunların yanında otomobiller ve bisikletlerde kullanılan teknolojilerde de NASA'nın parmağı var desek inanır mısınız? İşte otomobil ve bisikletlerde kullanılan 5 NASA teknolojisi:
1-
GPS
foto: google
GPS: Bugün akıllı telefonlarımızda ve araçlarımızda kullandığımız navigasyon sistemi aslında NASA'nın Birleşik Devletler tarafından Hava Kuvvetleri için geliştirdiği bir teknoloji. Asıl amacı pilotun yön bulmasını kolaylaştırmak ve yön bulma zahmetini ortadan kaldırmaktı. Fikir tutunca aynı teknoloji bugün  arabalarımızda kullandığımız bir ürün haline geldi.

>>>>>>>>Süper Sonic Otomobiller mi Geliyor?<<<<<<<<<<<<

2-
NASA karbon fiber
foto: google
Karbon Fiber:Başlangıçta roket uygulamalarında kullanılan karbon fiber teknolojisi otomotiv sanayinde de oldukça popüler hale geldi. Karbon fiber, başlangıçta roketlerde ağırlığı azaltmada kullanırken otomotiv sanayine girmesi ile daha farklı alanlarda da kullanılır oldu.

3-
NASA Twell

Tweel:NASA aşırı engebeli yüzeylerden rahatlıkla geçebilmek ve kurtulabilmek için bir lastik üzerinde çalışmaya karar verdi. Bu nedenle Michelin ile ortak bir proje yürüttüler. Sonunda "Tweel" adını verdikleri bir lastik geliştirdiler. Tweel bir lastik ama havaya ihtiyacı yok. Michelin ekibi şimdi bu lastiği geliştirmeye ve otomotiv sektöründe test etmeye başladılar. Belkide yakın zamanda bu lastikleri arabalarımızda görebileceğiz. 

4-
NASA robotik kollar
foto: financialexpress
Robotik Kollar:Bugün sanayi sektöründe özellikle ağır sanayi de sıkça karşılaştığımız robotik kolların fikir babası NASA'dır. NASA uzay araştırmaların astronotların dış yüzeyde işlerini yapabilmeleri için bir kol geliştirdi. Geliştirilen bu robotik kollar kısa zaman içinde sanayi ve özellikle otomotiv sanayinde kullanılmaya başlandı. 

5-
NASA yanmaz kumaş
foto: financialexpress
Yanmaz Kumaş: Yanmaz Kumaşların fikir babası da NASA. Bu kumaş sayesinde F1 pilotları artık daha güvenli. NASA, Apollo 1'de üç astronotun eğitim sürecinde ateşe maruz kalmalarından sonra bu kumaşın geliştirilmesi için çalışmalara başladı. Kısa zaman sonra ateşe dayanıklı kumaşlar üretildi. Bugün bu kumaşlarda otomotiv sektöründe kullanılıyor.

No comments:

Post a Comment

Yorumunuz için teşekkür ederiz. En kısa zamanda geri dönüş yapacağız.