Facebook Gruplara Özel Profiller Çıkarıyor - Yazılım-Mobil-Ticaret Uygulamaları&Haberleri

Thursday, October 26, 2017

Facebook Gruplara Özel Profiller Çıkarıyor

facebook grup yönetici araçları
foto:google
Facebook gruplara özel profiller oluşturuyor.
Facebook gruplara özel bir takım araçları ve yeni özellikleri tanıttı. Facebook Haziran ayında Chicago'daki ilk Facebook topluluklar zirvesinde yüzlerce Facebook grup yöneticisiyle bir araya gelmişti. Zirvede grupların ihtiyaçları olan araçlar ve özellikler tartışılmıştı. Facebook bu ihtiyaçları ciddiye almış olacak ki gruplara özel araçlar ve birtakım özellikler geliştirdi. Bundan böyle Facebook'ta katıldığınız grupların yöneticileri ve üyeleri için daha kapsamlı özellikler yer alacak.
Facebook grupları bilindiği gibi son yılların en çok tercih edilen sosyal alanlarından biri haline geldi. Satış gruplarından tutunda kültür-sanat vb birçok alana kadar grupları bulmak ve katılmak mümkün. Örneğin benim Facebook'ta iki grubum var. Biri organik ürünler üzerine diğeri ise oto aksesuar üzerine paylaşımlar yapan güzel ve faydalı gruplar. Facebook şimdi benim gibi grup yöneticilerine veya üyelerine özel araçlar ve özellikler geliştirdi. Peki nedir bu araçlar ve özellikler:

>>>>>>>>> Bütçenizi Gelir Gider Programıyla Takip Etmek İster misiniz?<<<<<<<<<<<
Facebook gruplar
foto: google

1- Facebook gruplarında bir grup kurdunuz ve yöneticiyseniz her yeni üyeyi davet etmek ve tek tek eklemek zorundaydınız. Yeni özellik sayesinde grubunuza özel yeni üyeleri otomatik olarak etiketleyen bir hoşgeldiniz mesajı hazırlayabiliyor ve üye ekleme sürecini hızlandırabiliyorsunuz.

2- Yeni rozetlerle üyeler gruba katılan yöneticileri, denetleyicileri ve gruba yeni katılan üyeleri rahatlıkla görebilecekler.

3-Üye ayrıca grub üyelerinin isimlerini tıkladığında başkalarıyla ilgili gruba özel profilleri de görüntüleyebiliyor. Bu, gruba üye oldukları sürece ortak arkadaşlarınız olup olmadığı veya sizinle aynı etkinliğe katılan kişiler gibi genel olarak bilgi kullanan kişilere kısa bir giriş yapmanıza olanak tanıyor.
Facebook mini profil
foto: techcrunch

4- Gruptaki her üyeye özel mini profiller getiriliyor. Bu mini profillere kişinin tam Facebook profilinin görüntülenmesi, doğrudan mesajlaşılması veya arkadaş olarak eklenmesine olanak sağlayan düğmeler eklenmiş.

5- Geçmiş üyelik verileri temel alınarak ne zaman yayınlar yapması gerektiğini gösteren Group Insights adı verilen ipuçları ekleniyor.

Bunun yanında yöneticiler kullanıcılara ayrı ayrı yorum yapma özelliklerini kapatabiliyorlar.Ayrıca üyeler grup kurallarına uymazlarsa üyelerini tek bir tıklamayla yönettikleri birçok gruptan çıkarabiliyor.

Ne dersiniz bu yeni özellikler grupları daha işlevsel ve sosyal hale getirir mi?

No comments:

Post a Comment

Yorumunuz için teşekkür ederiz. En kısa zamanda geri dönüş yapacağız.