Mobil Uygulama Pazarı Rekor Kırıyor - Yazılım-Mobil-Ticaret Uygulamaları&Haberleri

Wednesday, October 25, 2017

Mobil Uygulama Pazarı Rekor Kırıyor

app store
foto: google
App store pazarı gelirleri ile rekor kırıyor.

Mobil uygulama pazarı her geçen daha da büyüyor. 2017 yılı üçüncü çeyrek verilerine göre Apple ve Google app mazağalarının gelirleri % 28 arttı. En fazla geliri Apple iOS Store elde ederken Google Play Store de ise ücretsiz indirmeler daha fazla olmasına rağmen ücretli uygulama vb gelirleriyle ikinci sırada yer aldı.
App Annie Piyasa analistlerine göre Google Play Store ve Apple App Store yoluyla yaptıkları satış tutarları 2017 yılının üçüncü çeyreğinde 17 milyar dolara ulaştı.Bu rakam bir önceki yıla göre %28 artış demek. Yine her iki uygulama mağazanın da toplam indirilme sayısı 26 milyara ulaştı.Yine indirilme rakamları bir önceki yılla kıyaslandığında %8'lik bir artış demek. Daha da ilginç olan ise ücretli uygulamaların ücretsiz uygulamalardan daha fazla tercih edilmesi.Yine gelirler kategorilere göre dağıtıldığında en fazla gelirin eğlence uygulamalarına daha sonra video uygulamalarına ait olduğu görülmekte.
>>>>>>>>>>>>Bütçenizi Gelir Gider Programıyla Takip Etmek İster misiniz?<<<<<<<<<<<<
Sonuç olarak mobil uygulama pazarının her geçen gün büyüdüğünü ve daha da büyüyeceğini söyleyebiliriz.Bu konuda kendini iyi yetiştirenlerin bu pazardan rahatlıkla pay alabileceğini ifade edebiliriz.

No comments:

Post a Comment

Yorumunuz için teşekkür ederiz. En kısa zamanda geri dönüş yapacağız.