Excelde #### Hatası Nedir? Nasıl Düzeltilir? - Yazılım-Mobil-Ticaret Uygulamaları&Haberleri

Thursday, December 17, 2020

Excelde #### Hatası Nedir? Nasıl Düzeltilir?

 

Excelde #### hatası nedir?
Excelde derslerimize uzun bir aradan sonra devam ediyoruz. Uzun zamandır birkaç sebepten devam edemediğimiz excel derslerine kaldığımız yerden devam ediyoruz.

Excelin bir hesaplama tablosunun dışında pek çok program için kullanılan bir ofis programı olduğunu artık hepimiz biliyoruz. Fakat excelde program yazarken karşımıza anlamını bilmediğimiz pek çok hata kodu da çıkar. Bu hata kodlarından biri de hücrelerde gördüğümüz #### hata kodudur. Peki nedir bu #### hata kodu? Nasıl düzeltilir? İşte cevabı:

Yandaki resimde A2 hücresinde gördüğünüz #### hata kodunun anlamı A sütunun A2 hücresine yazılı değeri göstermek için yeteri kadar geniş olmadığını ifade eder. Yani hücreye girdiğiniz değer için sütunu yani A sütununu genişletmenizi isteyen bir hata kodu mesajıdır. Bu hata kodunu düzeltmenin yolu ise oldukça basittir. #### hatasını gördüğünüz hücrenin bulunduğu sütunu genişletin. Hatanın ortadan kalktığını göreceksiniz. Sütunu genişletmek için ise farenizi sütunun olduğunu harfe getirerek üzerinde çift tıklatırsanız ilgili hücrenin genişlediğini ve hata kodunun kalktığını görürsünüz. 

Excelde #### hata kodunun görülmesinin ikinci sebebi de tarih ve saat gibi değerleri döndüren formüllerde negatif değer göstermesinden kaynaklanır. Yani diyelim ki A1 hücresine 17.12.2020 tarihini girdiniz. A2 hücresine ise 31.12.2020 tarihini girdiniz. Eğer A1-A2 gibi bir formül girerseniz sonuç #### hata koduyla karşılaşırsınız.Buradaki çıkarma negatif olacağı için Excel #### hata kodunu verecektir. Bunu düzeltmenin yolu ise A2-A1 yapıp sonucu pozitif yapmaktır. Böylece ####hata kodu da kalkacaktır. 



No comments:

Post a Comment

Yorumunuz için teşekkür ederiz. En kısa zamanda geri dönüş yapacağız.