Akıllı Bisiklet Işığı-Sense ACE - Yazılım-Mobil-Ticaret Uygulamaları&Haberleri

Sunday, October 22, 2017

Akıllı Bisiklet Işığı-Sense ACE


Seesense ACE

İnternetteki blog sitelerini ve ilginç tasarımları takip etmeyi çok severim. Sevdiğim ve yararlı gördüğüm güzel şeyleri de takipçilerimle ve ziyaretçilerimle paylaşmaya çalışırım. Takip etmeye çalıştığım sitelerden biri de Kickstarter sitesidir. Bu sitede buluşuna fon toplamak için uğraşan binlerce ilginç ve güzel tasarım bulmanız mümkündür. Bende bugün sizlerle hoşuma giden bir tasarımı paylaşmak istedim. Tasarımın adı Sense ACE yani kısacası akıllı bisiklet ışığı diyebilirsiniz.
Sense ACE, bilindik bisiklet farlarını geliştiren ve akıllı hale getiren güzel bir tasarım. Tasarımın mucitleri 2013 yılından bu yana akıllı tekerlek aydınlatması üzerinde çalışıyorlar. Tasarım üzerinde çalışan ekip bu fikirlerini biraz daha geliştirerek akıllı bisiklet ışığı fikrini yoğunlaştılar. Sonunda ortaya güzel bir çalışma çıktı. SeeSenseACE yani akıllı bisiklet ışığının özelliklerine gelince:
1-Arka ve ön lambalar daha parlak.
2-200 derecelik bir aydınlatma açısı var.
3-Pil aydınlatmaya bağlı olarak 10 saate kadar dayanabiliyor.
4-Cihaz suya dayanıklı olarak tasarlanmış.
5-Hırsızlık koruması mevcut.
6-Kaza alarmı mevcut.
7-Fren lambası işlevine sahip
8-Çok fonksiyonlu bir destek sistemine sahip.


Cihazın en güzel taraflarından biri aydınlatma açısının ve uzaklığının geniş olması. Ayrıca ışık akıllı telefonunuzdan kontrol edilebiliyor.
Seesense ACE
Cihazı akıllı yapan sadece akıllı telefondan idare edilmesi değil. Cihaz sürücüsünün sürüş stilini ve çevre şartlarını hesaplayıp kendisini ona göre ayarlayabiliyor. Ayrıca bisikletin ne zaman park edildiğini anlayıp bekleme moduna geçebiliyor. Sürücü tekrar hareket ettiği anda sistemde yeniden çalışmaya başlıyor. 
Akıllı bisiklet ışığının özellikleri bununla da bitmiyor.Kesişme noktaları veya kavşaklarda ışık daha parlak hale getiriliyor veya flaş hızı değişiyor. Herhangi bir bisiklet hırsızlığında alarm devreye giriyor. Sürücü eğer bir kaza yaparsa daha önceden belirlenmiş bir adrese otomatik olarak uyarı gönderiliyor.

Ne dersiniz böyle güzel her fikir paylaşmayı hak etmiyor mu?


No comments:

Post a Comment

Yorumunuz için teşekkür ederiz. En kısa zamanda geri dönüş yapacağız.