Arac Bakım Programı 1.0 Kullanma Kılavuzu - Yazılım-Mobil-Ticaret Uygulamaları&Haberleri

Friday, January 2, 2015

Arac Bakım Programı 1.0 Kullanma Kılavuzu

  Sitemizin en yeni programı olan Araç Bakım Programı 1.0 ' ın sitemizde yayınlandığını duyurmuştuk. Bunun yanında programın kullanma kılavuzunu yayınlayacağımızı duyurmuştuk. Geçen zamanda birçok ziyaretçimiz, programa oldukça ilgi gösterip takip etti. Bende ziyaretçilerimizi ve programı merak edenleri çok bekletmemek için Araç Bakım Programı 1.0'ın kullanma kılavuzunu hazırlamaya çalıştım. İşte genel hatlarıyla Araç Bakım Programı 1.0 ve özellikleri:

Araç Bakım Programı 1.0 excelde ve sadece excel formülleri kullanılarak hazırlanmış bir programdır. Bu özelliği ile makrolar ve kodlar kullanılarak hazırlanan programlardan daha güvenilir bir programdır. Program birbirine bağlı sayfalardan oluşmaktadır. Her türlü kontrolü ve bölümlere geçişi sağlayan sekmeleri bulunan bir ana sayfa ve bir araca ait tüm bakım ve giderleri girebileceğiniz ve takip edebileceğiniz özellikte bölümler bulunmaktadır. Programdaki amacımız daha çok kişisel olsa da ticari anlamda iş yapanlar içinde idealdir. Bu programla bir araca ait tüm bakım , onarım ve giderleri kontrol etme ve düzenleme şansınız vardır. Bu programla aracın vizesini unuttum, vergisini unuttum, sigortasını unuttum, yağını ve rutin bakımlarını ne zaman yaptım? bu araca hangi giderleri yaptım ? gibi birçok soruyu kafanızdan sileceksiniz. Tek yapmanız gereken programı iki güne bir ya da haftada bir açıp kontrol etmek ve yaptığınız bakımları , giderleri girmek . Peki bu programda hangi özellikler var? Bu program nasıl kullanılır? İşte resimlerle Araç Bakım Programı 1.0 kullanım kılavuzu:

ANA SAYFA:
Programın ana sayfası resimlerden de görebileceğiniz gibi oldukça renkli ve donanımlı hazırlandı. Ana sayfadan araca ait tüm bakımları ve giderleri takip etmeniz mümkündür. Siz verileri girdikçe ana sayfadaki ekran sürekli kendini güncelleyecek ve sizi bilgilendirecektir. Ana sayfada her bölüme ait bir takip alanı vardır. Buralar sizin gireceğiniz verilere göre değişecektir. Yine bu bölümlerde sizi bilgilendiren kutucuklar mevcuttur. Şu an kırmızı renkli gördüğünüz bu kutucuklar verilerin güncelliğine göre renk değiştirmektedir. Örneğin vizeniz devam ediyorsa bu alan yeşil renklidir. Aynı zamanda bu alanda vizenizin devam ettiğini bildiren bir uyarı da görürsünüz. Eğer vizeniz bitmişse bu yeşil renkli alan kırmızıya dönüşecek ve vizenizin bittiğini bildiren uyarı yazısıyla sizi bilgilendirecektir. Bu özellik tüm alanlar için geçerlidir. Ana sayfada bunun yanında araca ait vize, sigorta gibi tüm verileri girebileceğiniz sekmeler mevcuttur. Bu sekmelere basarak ilgili bölüme kolayca ulaşabilirsiniz.

ARAÇ BİLGİLERİ:
Araç bilgileri programı aldığınızda ilk giriş yapacağınız bölümdür. Bu bölümde aracınızın markasından, model yılından,aldığınız fiyata kadar birçok bilgiyi girebilirsiniz. Ayrıca aracınıza ait resimleri eklemeniz de mümkündür. Böylece ileride satacağınız zaman bu fotoğrafları da kullanabilirsiniz. burada dikkat edeceğiniz ve programın bel kemiği oluşturan bilgi en altlarda gördüğünüz GÜNLÜK ORTALAMA YAPTIĞINIZ KM bilgisidir. Bu bilgiyi mutlaka girmelisiniz. Zira sistem yaptığınız bu km'yi esas alarak birçok hesaplamayı yapmaktadır. Buradaki bilgiyi girmediğinizde sistem hesaplamayı yanlış yapacaktır. Bu programda en çok dikkat edeceğimiz kısım burası yani günlük ortalama yaptığınız km'dir. Diğer bilgileri girmeniz zorunlu değildir.Dileğinize göre diğer bilgileri de girebilirsiniz.

RUTİN BAKIM:
Rutin bakım bölümü bütün araçların girdiği rutin bakımları ifade etmektedir. 5000-10000 bakımları gibi ifade ettiğimiz rutin bakımları yaptığınız tarihleri ve km'yi buraya girmeniz yeterlidir. Sistem size bir sonraki rutin bakımlarınızın tahmini tarihini ve rutin bakıma gireceğiniz tahmini km'nin hesaplamasını yapacaktır. Bunun yanında rutin bakım için yaptığınız harcamaları açıklamalarıyla buraya girebilirsiniz. Yine sistem yaptığınız bu harcamaların toplam tutarlarını gösterecektir.

SİGORTA:
Sigorta bölümü aracınızın her yıl yaptırdığınız sigortasını ifade etmektedir. Sigorta bölümünde sigorta başlangıç tarihini, sigortacınızın adını, telefonunu vb.girebilirsiniz. Siz sigorta tarihini girdiğinizde sistem size bir sonraki sigorta tarihini, kalan gününüzü, kaç gün sigorta kullandığınızı, ödediğiniz sigorta ücretinin ne kadarlığını kullandığınızı ne kadar kaldığını size bildirmektedir. Sigortanız geçtiğinizde sizi bilgilendiren uyarı kutucukları burada da mevcuttur.

VİZE:
Vize bölümü aracınızın her yıl veya iki yılda bir yaptırdığınız vize bilgilerini içermektedir. Bu bölüme vize yaptırdığınız tarihi,vize km'sini, vize ücretini, vize için yaptığınız diğer giderleri girebilirsiniz. Sistem vize tarihini ve vizeye girdiğiniz km'yi girdiğinizde eğer aracınız hususi ise iki yıllık tarihi ve tahmini km'yi eğer aracınız ticari ise bir yıllık vize tarihini ve km bilgilerini hesaplayarak sizi bilgilendirmektedir.

VERGİ:
Vergi bölümü her yıl Ocak ve Haziran aylarında devlete ödediğiniz vergileri içermektedir. Bu bölümde vergiyi ödediğiniz tarihi vergi tutarını girebilirsiniz. Sistem sizi bir sonraki vergi hakkında uyarmaktadır. Eğer yıllık ödediyseniz sistem hesaplamayı bir yıl sonrasına yapmakta ve sizi buna göre bilgilendirmektedir.


YAĞ BAKIMI:
Yağ bakımı rutin bakımların dışında yağ değişimlerini ifade etmektedir. Yağ değişimi yaptığınız tarihi ve km'yi buraya girebilirsiniz. Sistem size bir sonraki yağ değişim tarihini ve km'sini tahmini olarak hesaplayacak ve bilgilendirecektir. Yağ bakımı için yaptığınız harcamaları da yine bu bölüme girebilirsiniz. Sistem bu harcamaları da otomatik olarak toplayacak ve sizi bilgilendirecektir.

KASKO:
Kasko araçlar için sorunlu olmasa da birçok araç sigortanın kapsamadığı alanlar için kasko yaptırmaktadır. Bu bölümde aracına kasko yaptıranlar için hazırlanmıştır. Bu bölüme kasko tarihini kasko şirketini ve telefonunu vb. bilgileri girebilirsiniz. Yaptırdığınız kaskoya göre sistem otomatik bilgileri hesaplayacak ve sizi bilgilendirecektir.



AYRINTILI GİDERLER LİSTESİ:
Ayrıntılı giderler listesi aracınızın değerinden tutunda ödediğiniz kaskoya kadar birçok harcama için bilgilendirme sağlamaktadır. Bu bölüm grafiklerle de desteklendiği için aracınızın giderleri hakkında ayrıntılı bilgiler sunmaktadır.





RAPORLAR:
Raporlar bölümü aracınıza ait tüm raporları alabileceğiniz bir alandır. Bu bölümü kullanarak her türlü raporu alabilir ve bu sayfayı yazdırarak aracınızın bilgilerini arşivleyebilirsiniz.




AYLIK DİĞER GİDERLER:
Aylık diğer giderler bölümü aracınızın vize, vergi, rutin bakım vb haricinde yaptığınız diğer harcamaları girebileceğiniz bir alandır. Bu alanı yılın 12 ayına göre ay ay gider hesaplaması yapmak için kullanabilirsiniz.Her ay yaptığınız diğer giderlerin toplamını bu alanlarda görebilirsiniz.

DİĞER GİDERLER TOPLAMI:
Diğer giderler toplamı aylık girdiğiniz diğer giderleri ayrıntılı görebileceğiniz bir alandır. Bu alanda ay ay yaptığınız diğer giderlerin toplamını görebilir ve grafiklere destekleyebilirsiniz.






Araç Bakım Programı 1.0 genel hatlarıyla yukarıdaki anlattığım gibi. Tabi ki programı buradaki anlattıklarımızla tam anlamıyla tarif etmiş olamayız. Programı kullandığınızda kullanışının ne kadar basit ve programın aslında ne kadar donanımlı olduğunu göreceksiniz.

Araç Bakım Programı 1.0'ı almak için bize konyatoptanci@gmail.com mail adresinden veya İletişim adresinden ulaşabilirsiniz.





4 comments:

  1. merhsba size mail attım excel dosyasını serdal.sezgin@gmail adresine gönderirseniz sevinirim saygılarımla

    serdal sezgin

    ReplyDelete
  2. merhaba size programı nasıl kullanabilirim...
    yerlikayalar@gmail.com

    ReplyDelete
  3. tayfunsavasan@hotmail.com a da rica edebilir miyim ?

    ReplyDelete

Yorumunuz için teşekkür ederiz. En kısa zamanda geri dönüş yapacağız.