Yeni Bir Virüs Milyarlarca Akıllı Telefonu Tehdit Ediyor - Yazılım-Mobil-Ticaret Uygulamaları&Haberleri

Saturday, September 16, 2017

Yeni Bir Virüs Milyarlarca Akıllı Telefonu Tehdit Ediyor


blueborne virüsü

Akıllı telefon kullanıcılarını tehdit eden yeni bir virüs dünyada hızla yayılıyor. Virüs akıllı telefonunuza çok kolay yoldan ve hızlı bir şekilde bulaşıp bütün kişisel bilgilerinizi ele geçirebiliyor.
Güvenlik uzmanları tüm dünyada 5.3 milyar telefonu etkileyen ve bluetooth üzerinden kolayca yayılabilen bir virüs konusunda kullanıcıları uyarıyor. Blueborne adı verilen virüs Bluetooth ile bağlı cihazların güvenlik açıklarından faydalanarak tefonunuzu kolayca ele geçirebiliyor.
Virüs, bluetooth açık cihazlara eriştikten sonra aygıtın denetimini ele geçirip, kodları uzaktan yönetebiliyor. Ayrıca aygıtlar arasındaki trafiği de kesebiliyor.
Güvenlik şirketi Armis'e göre virüsten Android,Windows, linux'un yanı sıra iOS'un önceki sürümleri etkilenebiliyor.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
""""""""""""""""""""""""""""""""""""REKLAM ALIM İLANI """""""""""""""""""""""""""""""""
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Virüs, sadece cihazını etkilemekle kalmıyor aynı zamanda banka bilgilerinize de ulaşabiliyor. Virüsün bulaşabilmesi için bluetooth'un açık olması yeterli olarak görülüyor. Virüs çok hızlı yayılıyor ve kullanıcının virüsün girdiğinden haberi dahi olmuyor. Virüsün bu denli hızlı yayılmasının bir diğer sebebi ise bluetooth alışverişlerinde herhangi bir güvenlik mekanizmasının olmayışı. Ya da var olan güvenliğin çok kolay atlatılabilmesi olarak gösteriliyor.
Virüsten korunmak için işletim sisteminin güvenlik açıklarını kapattığından emin olmanızda fayda var. Eğer bu konuda emin değilseniz bir süreliğine bluetooth kullanmaktan vazgeçmenizi tavsiye ederim.
kaynak:express.co.uk

No comments:

Post a Comment

Yorumunuz için teşekkür ederiz. En kısa zamanda geri dönüş yapacağız.