Excelde Satır-Sütün ve Hücreler - Yazılım-Mobil-Ticaret Uygulamaları&Haberleri

Friday, December 21, 2012

Excelde Satır-Sütün ve Hücreler

Excel programı dev bir Matris görünümündedir. Bilindiği üzere matris, Satır, Sütun ve bu ikisinin kesişim noktasındaki Hücrelerden meydana gelen bir yapıdır.


  Excel’in temel elemanları olan, sütunlar harflerle (A, B, C, D,..., AA, AB, AC, ...), satırlar rakamlarla (1, 2, 3, 4,..., 1200, 1201, ...) ifade edilmiştir. Her bir Excel tablosunda 16384 satır, 256 sütun bulunmaktadır. Sütun ile satırın kesişim noktasındaki hücreler ise adlarını ait oldukları sütun ve satırın bileşiminden alırlar. Buna hücre adresi adı verilir. Burada dikkat edilmesi gereken husus, hücre adresinde ilk olarak sütunun, sonra satırın kullanılmasıdır (Örneğin; A1, C5 veya AC18 hücresi gibi). Tüm bu anlatılanlar oldukça fazla satır, sütun ve hücresi bulunan bir hesap tablosuyla karşı karşıya olduğumuzu göstermektedir. Ancak bu demek değildir ki, tablonun tamamı kullanılmak zorundadır. Tablonun tamamı yerine, yapılacak işlemde, sadece gerekli olan kısmının kullanılması verimli çözümler üretmek için yeterli olacaktır.
            Üzerinde işlem yapılan, seçilmiş ya da bir başka ifade ile içinde bulunulan hücrenin etrafı kalın bir çerçeve ile belirtilmiştir. Yukarıdaki görüntüde A1 hücresi seçili durumdadır. Seçili olan hücreyi aynı anda hemen sol üstteki kutucuktan takip etmek mümkündür. Bu kutucuğa Hücre Referans Kutucuğu adı verilir.
Çalışma ortamının en önemli ve etkin elemanı hücrelerdir. Her ne yapılacaksa, hücrelerin kullanılmasıyla oluşturulacaktır. Yani bir anlatım sunan tablo hücrelere girilecek değerlerle bir anlam kazanır.  
kaynak:http://iibf.erciyes.edu.tr/gedikli/excel_01_1.htm

No comments:

Post a Comment

Yorumunuz için teşekkür ederiz. En kısa zamanda geri dönüş yapacağız.