Teknik Destek 1-Raporlama - Yazılım-Mobil-Ticaret Uygulamaları&Haberleri

Tuesday, March 13, 2018

Teknik Destek 1-Raporlama

excel programları
raporlama ile ilgili yaptığımız excel tablosu
Sitemizde kısa bir süre önce yeni bir uygulamaya başladığımızı ve bu uygulama ile ziyaretçilerimize teknik destek vermeye başlayacağımızı duyurmuştuk. İşte bu uygulama ile destek verdiğimiz bir ziyaretçimiz için hazırladığım excel tablosunu paylaşmak istiyorum. 4 sayfadan oluşan bu tabloda neler var merak ediyor musunuz?
Öncelikle bu tabloda her zamanki gibi excel mantıksal formülleri ile hazırlandı.Bu küçük programcıkta daha çok veri analizleri ve raporlaması üzerine küçük bazı çalışmalar yaptık. İşte yaptığımız çalışmalar:
1-Öncelikle bir veri sayfası oluşturduk. Bu veri sayfasında varlıklar-borçlar-yatırımlar adı altında üç başlık oluşturduk. Daha sonra bu başlıklara ek alt başlıklar oluşturduk. Bu başlık ve alt başlıkları excele tanımladık.
excel programları
excel teknik destek -raporlama
2-Başlıklarla ilgili veri girişi yapabileceği bir sayfa oluşturduk. Bu sayfada o aya ait varlık-borç-yatırım gibi başlıklara ve alt başlıklara ait veriler girilebilmekte. Ayrıca bu sayfada her başlığın TL-DOLAR-EURO bazında toplamlarını aldığımız küçük kutucuklar ekledik.



3- Her verinin aylık toplam tutarlarının görüldüğü bir sayfa ekledik. Böylece her ay hangi başlığa ne kadar tutarda veri girişi yapılmış bu sayfada görmek mümkün.





excel programları
 4- Girilen verileri ana sayfada analiz edilebilecek bir sayfada bu programda mevcut. Bu sayfada listeden ay seçildiği zaman o aya ait tüm veriler analiz edilmekte ve grafiklerle desteklenmektedir. excel programları

Excel hakikaten birçok farklı tablonun oluşturulabileceği güzel bir program. Diğer programlarda yapılamayan pek çok özellik excel ile mümkün hale gelebiliyor.
Sizde bizden excel ve programlar konusunda teknik destek almak istiyorsanız bizimle iletişime geçebilirsiniz. Bize yorumlardan, konyatoptanci@gmail.com mail adresinden ve İletişim sayfamızdan ulaşabilirsiniz.




1 comment:

  1. Merhaba
    Programı denemek istiyorum yollarmısınız genderma@gmail.com

    ReplyDelete

Yorumunuz için teşekkür ederiz. En kısa zamanda geri dönüş yapacağız.