Gelir Gider Programı 3.0'ın en yeni özelliklerinden birisi de "YATIRIM İŞLEMLERİ" sayfasıdır. Bu sayfa ile yatırımlarınızı takip edebilmeniz, alış ve satış fiyatlarını, kar-zarar oranlarını görmeniz mümkün. Şimdi bir örnek uygulama ile "YATIRIM İŞLEMLERİ" sayfasını tanıyalım:
Yatırım İşlemleri sayfasına geçmeden önce hangi alanda yatırım yapacağımızı önceden belirlememiz gerekir. Yani Euro-Dolar-Altın vb yatırım kalemlerini önceden programda belirlemiz gerekir. Bunun için Ana sayfadan veri sayfasına gitmeniz ve yatırım kalemlerini belirlemeniz gerekir.
Ana sayfadan veri girişleri sayfasını tıklayınız. Yandaki gibi bir sayfa gelecektir. Buradan yatırım bölümüne yatırım kalemlerinizin isimlerini yazın. Biz örnek olarak EURO-DOLAR-ALTIN belirledik. Bu bölüme dilerseniz 10 farklı yatırım kalemi belirleyebilirsiniz. Şimdi tekrar ana sayfaya gelelim ve "YATIRIM İŞLEMLERİ" sekmesini tıklayalım.
Ana sayfadan "YATIRIM İŞLEMLERİ" sekmesini tıkladığınızda karşınıza yandaki gibi sayfa gelecektir. Bu sayfadan yatırımları tutmaya başlayabiliriz. Bu sayfada yatırım tarihinizi, yatırım ile ilgili açıklamanızı, yatırım türünüzü(veri sayfasında belirlediğiniz), alış-satış seçeneğini,yatırım miktarınızı, alış ve satış fiyatınızı belirleyebildiğiniz gibi toplam alış ve satışlarınızı, elinizde kalan yatırım miktarlarını vb görmeniz ve takip etmeniz mümkündür.
Biz örnek olarak EURO alış ve satışı yaptık. 100 EURO aldığımızı ve bunun 50 EURO sunu sattığımızı varsayarak örnek bir uygulama yaptık. Uygulama sonunda elimizde kalan EURO yu ve yatırım ayrıntılarını yandaki gibi görebildik.
Burada dikkat edeceğiniz bir husus da şu: Yatırım yatıktan sonra bunu gider olarak düşmeniz gerekir. diyelim ki 100 EURO aldınız. Alış fiyatınız 2,90 olsun. Toplamda bunun için 290 TL ödeme yapmanız gerekir.Bunu aylık giderler sayfasından gider olarak düşmeniz gerekecektir. Zira program yatırım hesaplamalarında ana paranızdan düşüm yapmaz. Diğer türlü hem ana paranız aynı kalacak yani düşüm yapılmayacak hem de bir yatırımınız olduğu için fazladan bir meblağ olacaktır. İşte bunun önüne geçmek için yatırım yaptıktan sonra gider olarak düşmeniz gerekir.
Programı talep etmek için konyatoptanci@gmail.com mail adresinden veya İletişim adresini kullanabilirsiniz.
No comments:
Post a Comment
Yorumunuz için teşekkür ederiz. En kısa zamanda geri dönüş yapacağız.