Gelir Gider 3.0 Kullanma Kılavuzu - Yazılım-Mobil-Ticaret Uygulamaları&Haberleri

Thursday, February 12, 2015

Gelir Gider 3.0 Kullanma Kılavuzu

Gelir Gider Programının en son ve en donanımlı sürümü olan Gelir Gider 3.0 Programının yayınlandığını sitemizden duyurmuştuk. Programla ilgili yapabileceklerinizi sıraladığımız yayınımız da birçok ziyaretçimiz tarafından takip edildi. Bu yayınımızda programın kullanma kılavuzu anlatmaya çalışacağız. İşte yeni özellikleri ve donanımları ile Gelir Gider Programı 3.0 kullanma kılavuzu:
Gelir Gider Programı 3.0 önceki sürümlerde olduğu gibi yine makrolar ve kodlar kullanılmadan sadece excel formülleri ile hazırlandı. Bu özelliği ile kodlar veya makrolarla bulaşabilecek virüs tehditlerinden korunması hedeflendi. Programın bu yeni versiyonunda önceki sürümlere ek olarak farklı donanımlar eklendi. Program oldukça işlevsel ve her zaman olduğu gibi kullanışı kolay bir formatta hazırlandı. Yine program daha önceki sürümlerde olduğu gibi renkli ve kullanıcıyı sıkmayacak bir temada hazırlanmaya çalışıldı. Peki programı kullanmak isteyen bir kişi bu programı nasıl kullanacak? Nelere dikkat edecek? Hangi özellikleri kişiselleştirebilecek? İşte kullanma kılavuzu ile programı nasıl kullanacağınızı anlatmaya çalıştık.

ANA SAYFA:
 Programın ana sayfası yanda gördüğünüz gibi oldukça donanımlı hazırlandı. Ana sayfanızdan programa ait sayfalara ulaşabileceğiniz sekmeler mevcuttur. Bu sekmelerin 8 tanesi sabittir. Sabit olan bu sekmeler programın ana temelini oluşturan sayfalara bağlıdır. Ana sayfada boş olarak gördüğünüz sekme kutucukları kullanıcının tamamen kendi seçebileceği gelir ve gider ayrıntıları için ayrılan kutucuklardır. Bu kutucuklardan 4 tanesini (mor olarak gördükleriniz) gelir ayrıntıları için, diğer 4 tanesi de (en alttaki 4 kutucuk) gider ayrıntıları için ayrılan sekme kutucuklarıdır. Bu kutucuklarda hangi gelir veya gider ayrıntısı göstereceğinize tamamen siz karar verirsiniz. Ana sayfada ayrıntısını göstereceğiniz bu kutucukları veri sayfasından seçebilirsiniz.
Ana sayfada göreceğiniz bir diğer özellik yıllık toplam gelir toplam gider ve yıllık gelir gider farkıdır. Bunun yanında hemen bu bölümün altında  bulunan bir başka bölümle ay ay gelir , gider ve gelir gider farkınızı görebilirsiniz. Bu bölümü kullanmak için listeden ay seçmeniz yeterlidir. Seçtiğiniz aya ait gelir ve gider girişleriniz varsa burada girdiğiniz aya ait gelir gider ve farklarınızı takip edebilirsiniz.
Ana sayfanın sağ alt tarafında göreceğiniz yeni özellik de borç alacak ve yatırım miktarlarınızı takip edebileceğiniz alandır. Bu alanda isimlere göre borç alacak miktarlarınızı, ödeme veya alacak gününüzü vb birçok özelliği takip edebilirsiniz. Bunun yanında yer alan bölüm ise yatırımlarınızı takip edeceğiniz alandır. Yine buradan alış-satış veya kalan seçerek yatırımlarınızı ayrıntılı takip edebilirsiniz.
Ana sayfanın sağ üst köşesinde gördüğünüz program ismini (GELİR GİDER PROGRAMI 3.0) yine tamamen kişiselleştirebilirsiniz. Yine veri sayfasını seçerek Ana Sayfanızda bulunan program ismine tamamen kendiniz karar verebilirsiniz.

VERİ GİRİŞLERİ
Programı kullanmaya başladığınızda ilk giriş yapacağınız sayfa yanda resmini gördüğünüz veri sayfasıdır. Veri sayfası programa yeni eklenen ve programın birçok bölümünü kişiselleştirebileceğiniz sayfadır. Bu yüzden bu sayfaya veri girişlerini ilgili bölümlere uygun olarak doldurmanız programın düzgün çalışması için önemlidir. Veri sayfasında en başta gördüğünüz alan gelir türlerini belirleyeceğiniz alandır. Bu alana 10 farklı gelir türü belirleyebilirsiniz.Örneğin maaş,kira geliri,diğer gelirler gibi 10 farklı türde gelir belirlemeniz mümkündür. Burada belirleyeceğiniz gelir türleri programın aylık gelir girişlerinde de gözükecek ve program sizin için ayrıntılı toplama ve analiz yapacaktır.
Gelir bölümünün hemen yanında giderler bölümü bulunmaktadır. Giderler bölümüne de 10 farklı gider kalemi ismi yazabilirsiniz. Örneğin: kira, yakıt, gıda vb 10 farklı türde gider türü belirleyebilirsiniz. Burada yazacağınız gider türleri de programın aylık gider girişlerinde gözükecek ve program sizin için ayrıntılı toplam ve analiz yapacaktır.
Giderler bölümünün hemen yanında yatırım bölümü bulunur. Yatırım bölümüne de 10 farklı yatırım türü belirleyebilirsiniz. Örneğin: altın, Euro, Dolar vb yazarak yatırım türlerinizi belirleyebilirsiniz. Yine belirlediğiniz bu yatırım türleri de yatırım sayfasında gözükecek ve ayrıntılı toplam ve analiz edilecektir.
Yatırım bölümünün hemen yanında ana sayfada yukarıda bahsettiğimiz ayrıntı sekmelerini belirleyeceğiniz bölüm bulunur. Burada 4 farklı gelir ve 4 farklı gider türü belirleyerek ana sayfanızda gözükmesini isteyebilir ve ayrıntılarını ayrı sayfalarda takip edebilirsiniz.
Ana sayfa bölümünün hemen yanında Fark sayfasında görünmesini istediğiniz bölüm bulunur. Bu bölümde fark sayfasında gelirinizin fazla olduğunda veya giderinizin fazla olduğunda gözükecek uyarı cümlelerini yazabilirsiniz.
Fark bölümünün hemen yanında ise programa isim vereceğiniz bir alan bulunur. Bu alana programa vereceğiniz ismi girebilirsiniz.Bu bölümün altında borçlanma veya alacak para birimlerini belirleyeceğiniz bir bölüm bulunur. Buradan borçlanırken veya borç verirken kullandığınız para birimlerinin isimlerini yazabilirsiniz. Örneğin: Altın, TL, Euro vb.

TAHMİNİ BÜTÇE OLUŞTURMA
Tahmini bütçe oluşturma sayfası programda kullanacağınız ve tamamen isteğe bağlı bir sayfadır. Bu sayfayı kullanmayabilirsiniz. Ama bu sayfa ay bazında gelir ve gider tahminlerinizi yapacağınız sayfa olduğu için kullanmanızı öneririz. Bu sayfada ay bazında yapacağınız tahminler ilgili aya ait gelir ve gider sayfalarında görüntülenir ve gerçek gelir -giderlerle karşılaştırılarak analiz edilir.

AYLIK GELİR VE GİDER GİRİŞLERİ
Aylık gelir ve gider girişlerini ana sayfada bulunan sekmelerle yapabilirsiniz. Ana sayfada aylık gelir girişleri sekmesine tıkladığınızda yandaki gibi bir sayfa ile karşılaşırsınız. Bu sayfadan içinde bulunduğunuz ayı seçerek gelir girişlerinizi yapabilirsiniz. Yine hem bu sayfada hem de aylık gider girişleri sayfasında yıllık toplam gelirinizi giderinizi ve yıllık gelir gider farkını görme şansınız vardır.
Aylık gelir girişlerinde içinde bulunduğunuz aya tıkladığınızda yandaki gibi bir sayfayla karşılaşırsınız. Bu sayfada içinde bulunduğunuz aya ait gelir girişlerini yapabilirsiniz. bu sayfada gelirin tarihini açıklamasını (notunuz varsa onuda yazabilirsiniz) gelir türünüzü (veri sayfasında belirlediğiniz gelir türleri çıkacaktır)ve gelir tutarınızı yazabilirsiniz. Bu sayfanın hemen sağından program, gelirlerinizin toplamını ve ayrıntılı gelir toplamlarını gösterecektir. Bu bölümün hemen altında igirdiğiniz aya ait gider toplamını ve aradaki farkı da görebilirsiniz.
Burada yaptığınız tüm işlemlerin benzerini Gider girişleri için de yapabilir ve gider ayrıntılarını görebilirsiniz.

YATIRIM İŞLEMLERİ
Yatırım işlemleri sayfası programa yeni eklenen bir özelliktir. Bu sayfa ile yatırımlarınızı takip edebileceksiniz. Daha önce belirlediğiniz yatırım türlerine aldığınız sattığınız ve elinizde kalan yatırımlarınıza ait girişleri bu sayfadan yapabilirsiniz. program alış satış yaptığınız yatırımları hesaplayacak, elinizde kalan yatırım miktarlarını ve tutarlarını hesaplayacaktır. Bunun yanında alış satış arasındaki farkı hesaplayacak karınızı veya zararınızı görebileceksiniz.

BORÇLAR-ALACAKLAR
Borç alacak sayfası da programa yeni eklenen bir özelliktir. Bu sayfa ile borçlarınızı alacaklarınızı girebilir ve takip edebilirsiniz. Bu sayfada önceden veri sayfasında belirlediğiniz para birimlerine göre borçlarınızı alacaklarınızı girdiğinizde program sizin için toplam borcunuzu, toplam alacağınızı, borç alacak sayınızı, borç alacak miktar ayrıntılarını, borç alacak ayrıntılı tutarlarını hesaplayacaktır. Bunun programda "ödeme günü geçti" yazısı görürsünüz. Bu yazının olduğu bölüm ödeme tarihine kalan günü hesaplamaktadır. Eğer herhangi bir giriş yapmadıysanız sistem bunu günü geçmiş bir ödeme olarak gördüğü için "ödeme günü geçti" uyarısı vermektedir. Siz giriş yaptığınızda ödeme tarihini girerseniz bu bölümde otomatik değişecek ve ödemeye kalan günü hesaplayacaktır. Bu bölümün hemen yanında "ödendi-ertelendi" bölümü bulunur. Eğer borcunuz ödendiyse bu bölüme "ödendi" seçeneğini, eğer ertelendi ise "ertelendi" seçeneği seçmeniz yeterlidir. program yine ödenen veya ertelenen borç tutarlarını hesaplayacaktır.

YILLIK GELİR VE GİDER DÖKÜMLERİ
Yıllık gelir ve gider dökümleri sayfası girdiğiniz gelir ve giderlerin dökümlerini yer aldığı sayfalardır. Bu sayfalarda aylık toplam gelirlerinizi veya giderlerinizi grafiklerle görebilirsiniz. Bunun yanında en fazla gelirinizin veya giderinizin olduğu ayı, gelir veya gider türünü, aylık ortalama gelir veya giderinizi görme şansınız vardır. bunun yanında sağ alt tarafta gelir veya giderlerinizin yıllık ayrıntılı dökümlerini de görebilirsiniz.

Bunun yanında aşağıda gördüğünüz Yıllık ayrıntılı farkları, ana sayfada belirlediğiniz gelir ve gider ayrıntı sayfaları ile gelir gider dengenizi kontrol edebilirsiniz.

Programı kullandıkça yukarıda anlattığımız özelliklerin ne kadar işlevsel olduklarını , gelir gider takibini yapabileceğiniz güzel bir program olduğunu göreceksiniz.
Programa ulaşmak için bize konyatoptanci@gmail.com mail adresinden veya İletişim sayfamızdan ulaşabilirsiniz.



5 comments:

  1. PROĞRAMI ÇOK BEĞENDİM.yoncasezer38@gmail.com ADRESİNE GÖNDEREBİLİRMİSİNİZ ..

    ReplyDelete
  2. erdem_rs@hotmail.com bilgi lütfen

    ReplyDelete
  3. slm programı edinebilirmiyim tşk. sadece_candost@hotmail.com

    ReplyDelete
  4. PROGRAMI GÖNDERME ŞANSINIZ VARMI ACABA ? mehmetemingul1453@gmail.com ELİNİZE VE EMEĞİNİZE SAĞLIK.

    ReplyDelete
  5. PROGRAMI GÖNDERME ŞANSINIZ VARMI ACABA ?

    ReplyDelete

Yorumunuz için teşekkür ederiz. En kısa zamanda geri dönüş yapacağız.