Apartman Yönetim Programı 2.0-Gider Sayfası - Yazılım-Mobil-Ticaret Uygulamaları&Haberleri

Tuesday, August 16, 2016

Apartman Yönetim Programı 2.0-Gider Sayfası

Apartman Yönetim Programı 2.0 yazım ve tasarım aşamalarına devam ediyoruz. Programın yeni gider sayfasını ise tamamladık. İşte yeni yüzüyle apartman yönetim programı 2.0 gider sayfası. Yeni gider sayfasında neler var? hangi özellikler eklendi? işte cevapları:
Yeni apartman yönetim programına önceki sürümlerden çok farklı özellikler eklendi. Daha önceki yazılarımızda da belirttiğimiz gibi yönetimleri farklı olsa bile birçok apartmana uyacak formatta programı yazmaya ve tasarlamaya çalışıyoruz. İşte gider sayfası da bunlardan biri. Yapılan değişikliklere gelince:
1-Aslında gider sayfasını iki bölüme ayırmak mümkün. Birinci yani sol bölüm giderleri girdiğiniz, ikinci bölüm yani sağ bölüm de giderlerin dağılımını ayarlayabileceğiniz bölüm.
2- gider sayfasında sol bölümde bulunan "gider türleri" yeniden belirlendi. Artık gider türlerinin içinde sıcak su bölümü de bulunmakta.
3- sağ bölümde toplam gider tutarının altında gider paylaşım türlerini belirleyebileceğiniz bir alan eklendi. artık her ay giderlerinizi girdiğinizde bu alanı da dilediğiniz gibi ayarlayabilecek apartmanınıza uygun bir formatta kullanabileceksiniz. Bu bölümde elektrikten doğalgaza kadar pek çok gider türünü "ortak-metrekare-sabit" olarak ayarlayabilirsiniz. Diyelimki doğalgazı ortak ödüyorsunuz. o zaman bu alanda doğalgazın karşındaki listeden ortak seçmeniz yeterli olacak.program girdiğiniz doğalgaz tutarını bütün üyelere ortak dağıtacaktır. diyelim ki apartmanınızda doğalgaz ortak değil de metrekare cinsinden ödeniyor o zaman da ortak yerine metrekareyi seçiyorsunuz. program metrekareye düşen tutarı hesaplıyor. üye sayfasından üyelerinize girdiğiniz daire metrekaresine de çarparak üyelerinize pay ediyor.
4- gider paylaşım türlerinin altında ise giderlerinin her birinin tek tek toplam tutarlarını ve gider paylaşım bölümden belirlediğiniz kriterlere göre daire ya da metrekare cinsinden paylaşımları gösteren bir bölüm eklendi. Bu bölümün hemen sağ tarafında ise yönetici ve kapıcının ödeyecekleri ya da ödemeyeceklerini belirleyebileceğiniz bir bölüm eklendi. bu bölümde yöneticiniz yada kapıcınız o gideri ödemeyecekse "hayır" ödeyecekse "evet" i seçiyorsunuz. diyelim ki yönetici doğalgazda muaf. o zaman doğalgaz giderinin yanında yer alan yönetici ödeyecek mi? sorusuna "hayır" seçiyoruz böylece program ödemeden yöneticiyi düşüyor. otomatikman da yöneticinin ya da kapıcının ödeyecekleri tutarları diğer üyelere pay ediyor.
5- sıcak su bölümü eklendi. Eğer apartman yada sitede sıcak su kullanıyorsa buradan sıcak su bilgilerini yine her ay belirleyebiliyorsunuz. Yine yöneticiyi ve kapıcıyı sıcak su tutarından muaf tutmak da mümkün. sıcak suyu m3(metreküp) veya sabit olarak belirleme şansınız da var.
6-Yine gider sayfasında son ödeme tarihini belirleyebileceğiniz bir alan eklendi. eğer son ödeme tarihini belirlemek istiyorsanız buradan son ödeme tarihini ekleyebiliyorsunuz.
7- Son ödeme tarihinden sonra ödeyenler için gecikme cezasını belirleyebileceğiniz bir alan eklendi. Bu alanda gecikme cezası uygulansın mı? sorusuna "evet "derseniz program son ödeme tarihinden sonra ödeyenler için %5 gecikme cezası uygulayacaktır. Eğer gecikme cezası istemiyorsanız bu alanı "hayır" olarak seçmeniz yeterli.
8- Yine gider sayfasına ana sayfa sekmesinin altına diğer ilgili sayfalara ulaşmanızı sağlayan yeni sekmeler eklendi. Böylece o aya ait ilgili sayfalara kolayca ulaşabileceksiniz.

Programı talep etmek  için konyatoptanci@gmail.com mail adresinden veya İLETİŞİM adresimizden bize ulaşabilirsiniz.

3 comments:

  1. Merhaba
    Emeği geçen herkese teşekkür ederim. Ellerinize sağlık programı firstisland@hotmail.com adresine mail atabilir misiniz?
    İyi Çalışmalar...

    ReplyDelete
  2. ELLİNİZE SAGLIK GÖNDEREBİLİRMİSİNİZ

    ReplyDelete

Yorumunuz için teşekkür ederiz. En kısa zamanda geri dönüş yapacağız.