Apartman Yönetim Programı Güncellendi - Yazılım-Mobil-Ticaret Uygulamaları&Haberleri

Monday, March 2, 2015

Apartman Yönetim Programı Güncellendi

Ziyaretçilerimizin oldukça ilgi gösterdiği programlardan biri olan Apartman Yönetim Programı 1.0 güncellendi. Apartman Yönetim Programı 1.1 adını verdiğimiz yeni versiyonu bir ziyaretçimin isteği üzerine düzenledik. Programda birçok bölüm aynı kalmakla beraber programa birçok yeni özellik eklemeye çalıştık. İşte yeni özellikleriyle Apartman Yönetim Programı 1.1 ve özellikleri:
Apartman Yönetim Programı 1.1 her programda yaptığım gibi tamamen excel formülleri kullanılarak oluşturuldu. Programda kesinlikle makrolar ve kodlar kullanılmadı. Bu özelliği ile programda yine güvenlik hedeflendi. Program Windows işletim sisteminde 1280x800 piksel ekran çözünürlüğünde tasarlandı. Program daha çok ziyaretçimin istekleri doğrultusunda hazırlansa da apartman yöneten birçok kişi tarafından kolaylıkla kullanılabilecek tarzda tasarlanmaya çalışıldı. Programın yeni versiyonunda değişen ve eklenen kısımlara gelince:

1- Ana sayfa yeniden tasarlandı. Bazı bölümler aynı kalsa da dağınık gibi görünen ana sayfa şablonu toparlanmaya çalışıldı.
2- En alt bölümde bulunan üye aidat bilgileri bölümü sağ tarafa çekildi. Böylece programın ana sayfası daha kullanışlı hale getirilmeye çalışıldı.
3- Programın sayfalara ulaşmasını sağlayan sekme düğmeleri yeniden tasarlandı. Dağınık duran sekme düğmeleri yerine biçimlendirilmiş sekme düğmeleri eklendi.
4- Ana sayfa gözü yormayacak ve kolay kullanılacak formatta hazırlanmaya çalışıldı.
5- Üye sayfası da yeniden tasarlandı. Sayfaya apartmanlar için Blok-Daire-Metre kare-Yönetici/Üye alanları eklendi.
6- Üye sayfası eklenen bilgilere göre biçimlenen formatta hazırlanarak kullanımı kolay hale getirilmeye çalışıldı.
7- Üye sayfasında üye sayıları otomatik saydırıldı.
8- Programa yeni eklenen özelliklerden biri veri sayfası. Bu sayfa ile program az da olsa kişiselleştirilmeye çalışıldı.
9- Veri sayfası ile yakıt birim tutarınızı- temizlik tutarınızı-tamir tutarınızı-elektrik tutarınızı vb ay ay belirleme imkanı sağlandı.
10- Yine veri sayfası ile gider türlerini belirleme imkanı sağlandı.
11- Bu sayfa ile herhangi bir ayda yukarıda saydığımız kalemlerin birim fiyatlarında değişiklik yapma imkanı sağlandı.
12-Gelirler sayfası da değişikliğe uğrayan bir başka sayfa. Gelirler sayfasında gecikme faizleri ziyaretçimin isteği doğrultusunda kaldırıldı.
13- Gelirler sayfasının üst kısmına "GÖSTER-GİZLE" alanı eklendi. Bu alanda görüntülemek istediğiniz ayda üst kısımda bulunan "GÖSTER" kısmını seçmeniz yeterli olacak. Bu ibareyi seçtiğinizde üyelerinize ait olan borçlar ekranda gözükmeye başlayacaktır. Yalnız ilgili ayda aidat ödemelerini bitirip diğer aya geçtikten sonra bitirdiğiniz aydaki "GÖSTER" ibaresini kaldırmamanız gerekiyor. Zira bu ibarenin kalkması diğer aylardaki hesaplamaları etkilemektedir. 
14- Yine gelirler sayfasında veri girişlerine göre biçimlendirmeler yapılarak kullanım kolaylığı sağlanmaya çalışıldı.
15- Gelirler sayfasında birim fiyatlara ait veriler veri sayfasından çekilecek şekilde tasarlandı. Yani yönetici veri sayfasına ilgili aya ait giriş yapmadan ödenecek aidatlar gözükmeyecektir. Böylece hata oranı en aza indirilmeye çalışıldı.
16- Gelirler sayfasında üyelerin fazla veya eksik ödemeleri otomatik hesaplanarak bir sonraki aydaki hesaplamalara otomatik dahil edildi. (Yalnızca Ocak ayına ait fazla veya eksik ödemeleri elle girmeniz gerekiyor. Bu programın doğru çalışması için gereklidir.)
17-Giderler sayfası yine ziyaretçimin isteği doğrultusunda tamamen yenilendi. 
18-Giderler sayfasına girdiğiniz giderler artık gelirler sayfasına otomatik yansıtılmamakta. Bu özellik de ziyaretçimin istekleri doğrultusunda tasarlandı. 
19-Giderler sayfasında gider türlerini veri sayfasından ekleme imkanı getirildi. 
20-Giderler sayfasına giderleri işlem tarihine açıklamalarına,gider türlerine fatura nolarına ve tutarlarına göre ayrıntılı girme imkanı getirildi. 
21-Yine giderler sayfasında girdiğiniz her gider türünün ayrı ayrı toplanması programa eklenen bir başka özellik.
22- Giderler sayfasının sağ üst köşesinde toplam gider tutarınızı da görmeniz mümkün.
23- Sıcak su sayfası da değişilikten nasibini alan bir başka sayfa. Bu sayfada aylar arasındaki su farkları otomatik alınmakta ve yine veri sayfasında ay ay belirlediğiniz sıcak su ton miktarı ile çarpılmakta.Çıkan sonuç ilgili aya otomatik yansımaktadır.
24- Sayfanın sağ tarafında da sıcak su farkları ve tutarları otomatik hesaplanmaktadır.
25-Aylık gelir raporları da yeniden düzenlendi. Gözü sürekli rahatsız eden alanlar koşullu biçimlendirmelerle ortadan kaldırıldı.
26- Aylık gelir raporları ile ay ay üyelerinizin ödeyeceği aidatları görebilir ve çıktısını alarak üyelerinizin görebileceği bir alana asabilirsiniz. 
26- Aylık gider raporları da yeniden düzenlenen bir başka sayfa. Bu sayfa ile de ay ay girdiğiniz giderlerin takibini alabilir ve yine üyelerinize sunabilirsiniz.
27- Yıllık işlemler sayfası sanırım değişmeyen tek sayfa. Bu sayfa ile yıl sonunda gelir ve gider takiplerinizi elle girebilir ve yeni yıla programı sıfırdan yeniden kullanmaya başlayabilirsiniz. 

Apartman Yönetim Programı 1.1'i güncellenen haliyle anlatmaya çalıştım. Haliyle bu programı da yapan bir insan . Ben programıma tamamen kusursuz veya hatasız diyemem. Ama elimizden geldiği kadar en iyi programı kullanıcılarıma sunmaya çalıştım. Ve nasip olursa güncellemeye daha iyi ve daha fonksiyonel programlar hazırlamaya devam edeceğim. 

Programı almak için bize konyatoptanci@gmail.com mail adresinden veya iletişim adresimizden ulaşabilirsiniz.










18 comments:

  1. bu excel çalışmasını gönderirmisniz?

    ReplyDelete
    Replies
    1. talebinizi mail adresinize iletirseniz yardımcı olacaklardır

      Delete
  2. APARTMAN YÖNETİM PROĞRAMINI ALMAK İSTİYORUM FİATINI EMAİL ADRESİME ATARSANIZ MEMNUN OLURUM

    ReplyDelete
  3. mtuter@gmail.com gönderebilirseniz sevinirim, Saygılar.

    ReplyDelete
  4. mtuter@gmail.com gönderebilirseniz sevinirim, saygılar.

    ReplyDelete
  5. oguzcapan@hotmail.com gönderebilirseniz sevinirim, saygılar.

    ReplyDelete
  6. merhabalar civan.ismail@gmail.com adresine mail gönderebilirmisiniz. Saygılarımla...

    ReplyDelete
  7. mesutakin@msn.com Gönderebilirmisiniz? Saygılarımla

    ReplyDelete
  8. mrb, site apartman yönetim proğramını gönderirseniz memnun olurum. ayrıca kaç blok veya kaç daireye kadar kapasitelidir proğram
    hak.57@hotmail.com

    ReplyDelete
  9. yakupkefeli@gmail.com
    mrb, site apartman yönetim proğramını gönderirseniz memnun olurum. ayrıca kaç blok veya kaç daireye kadar kapasitelidir proğram

    ReplyDelete
  10. merhabalar ikiiks@yahoo.com adresine mail gönderebilirmisiniz. Saygılarımla...

    ReplyDelete
  11. merhabalar ikiiks@yahoo.com adresine mail gönderebilir misiniz. Saygılarımla...

    ReplyDelete
  12. MERHABALAR
    demokrat_manavgat@hotmail.com adresine gönderebilirseniz memnun olurum

    ReplyDelete
  13. burakguler84@hotmail.com.tr adresine gönderebilir misiniz? Teşekkürler.

    ReplyDelete
  14. bayramtutman@gmail.com programı gönderebilirmisin

    ReplyDelete
  15. MERHABA. Programı banada gönderirseniz sevinirim. teşekkürler.
    bostankolu@hotmail.com

    ReplyDelete
  16. programı banada gönderirseniz sevinirim erayozdemir1806@gmail.com

    ReplyDelete

Yorumunuz için teşekkür ederiz. En kısa zamanda geri dönüş yapacağız.